lørdag 3. august 2013

Stikk ut


Det ble bare en uke med sommerferie på meg i år.Jeg brukte opp de fleste ukene da jeg var i Amerika i våres. Den ene uken slo til med skikkelig sommervær på Nordmøre hvor vi har hytte. Barnebarnet var med oss på tur, og det er alltid kjekt. I år er han hele tre år, og vi har introdusert ham for Stikk Ut. Det er et turprogram som gjelder for Nordmøre og Romsdal,


Småen fikk med seg syv turer. Ja det høres masse ut, men han var der en uke lenger enn meg. Morfar tok seg av ham mens mormor jobbet.Han gleder seg allerede til å vinne et drikkekrus, "Vi tre er sprekinger altså",sier han. På slutten av uken kom datteren og samboeren hennes. Vi ville vise fram den vakre naturen der oppe, og samtidig ta en post på turprogrammet. Like i nærheten av hytta har vi denne skatten: Nemlig Atlanterhavsveien. En av verdens vakreste og mest spektakulære vei. Er det ikke vakkert her?


Hav og himmel går i ett, og selve veien er ubeskrivelig vakker. Både i fint vær og i uvær. Bildene har jeg tatt med min nye mobil. Er så fornøyd med kameraet i mobilen. Samsung.


Etter Atlanterhavsveien kjørte vi mot Farstadstranden. Der begynner en Stikk Ut- tur. Nydelig sandstrand  her. Det er egentlig litt uvanlig med sandstrender  på våre kanter. Denne er superfin. Barnebarnet var helt fasinert av bølgene.
Fra stranden gikk vi på disse fine veiene her, mens salt sjøluft og duft av utallige ville blomster gjorde turen til en nytelse. Jeg er så glad i denne naturen. Åpent fint landskap, og sjø og bølgebrus. I love it. Fjellet vi ser på bildet til høyre heter Stemshesten.


Finnes det noe vakrere enn ville blomster? I sitt rette element er det en opplevelse for seg selv å la øynene hvile på farger og former.


Spesielt liker jeg de ville nyperosene. Så sarte og vakre, og med den deilige duften. Tenk at noe så fint vokser i såpass karrig jord.


Hele veien er en opplevelse. Ja hvor skal vi? Jo, vi skal til Nordneset fyr. Der finnes en post til Stikk Ut- turen.
Førstemann som så posten var vårt lille barnebarn, og da måtte han få skrive seg i boka da vet du. Han har lært seg første bokstaven, som er P. Tunga rett i munnen, og en P er plassert på linjen. Resten tar morfar seg av.


Vel hjemme i hytta igjen tok vi oss en kosestund med Pavlova til kaffen. Nydelig kake. Oppskrift fant jeg her hos Doktor Ingrid.

Takk for turen kjære bloggvenner. Sånne gode opplevelser gjør meg varm om hjertet.