tirsdag 27. september 2011

STAVNESET FYR


Mandag fikk jeg hyggelig besøk på hytta. Evelyn som har bloggen Hverdagslivet hos meg og mine, kom på visitt. Hun bor ikke så langt fra hytta vår, og jeg ble kjent med henne i fjor. Vi treftes da også. Hun er et trivelig bekjentskap. Hennes blogg handler mest om hennes livstilsendring. Åpent og ærlig gir hun oss et innblikk i sin store endring. Endringen er synlig. 70 kilo har forsvunnet, men først og fremst er det hennes positive og aktive liv som viser endringen. Hun har blitt ei fjellgeit, og trimmer regelmessig.Etter kaffe og muffins på hytta ville hun vise meg litt av hennes Averøy. Inviterte meg på biltur, og gåtur til Stavneset fyr. Vi parkerte på Futsætra og gikk en liten tur på ca 15- 20 minutt. Fyret ble først tent 1.september 1842.


Her er min bloggveninne Evelyn med fyret i bakgrunn.Vi måtte selvsagt skrive oss inn i Stavnesboka.Dette er en flott søndagstur også. Da selger de kaffe og vafler på fyret.
Her bodde fyrvokteren med familien sin. Fyret automatisert i 1976, og ble da avbemannet.Utsikt rett ut til storhavet.Her kan du se langt av sted. Helt til Grip. Kristiansund er rett over sundet.Gjett om jeg var glad for gaven hun hadde med seg. Herlig hjemmelaget plommesyltetøy, søte drops og et koselig englelys. Tror nesten jeg skal ta meg en pause nå, og stikke et av de søte små i munnen.