fredag 6. september 2013

Små gleder


Man skal merke seg de små gleder i livet, heter det så fint. Jeg er faktisk enig. Det er mye som er med på å glede meg på min livsvei. Her synes jeg lyngen er så nydelig akkurat nå. Hvorfor ikke glede seg over det? Å pynte litt i en nymalt utestue på hytta. Ikke alt er perfekt, men gjett om jeg kan finne gleden over det som er bra?


I år er det masse rognebær på trærne. Noen sier det blir masse snø da,mens andre mener at det blir lite snø fordi treet ikke skal bære så tungt to ganger. Det gjenstår å se hva det blir. Det hadde vært kjekt å prøve å lage rognebærgele. Det har jeg aldri prøvd. Har du?


Rognebær er fint å pynte med da. Her har de fått plass i noen drammeglass jeg fant i hytta. Noe skal de jo brukes til de også ! Gleder meg over at jeg har malt veggene hvite. Alt ble så lett og luftig når det ble lyst. (Det var brunt her før) Fuglen dere ser her har min mor laget av to steiner. Hun var så flink til å lage ting av naturmaterialer. Jeg er så glad for alt hun etterlot seg til meg.


Et godt måltid med ikke alt for mange kalorier er supert, og der finner en også en liten glede. Ikke sant?


Når kveldslyset svinner og jeg ser på denne utsikten fra hytta vår blir jeg glad. Som en akvarell. Kan bare glede seg over denne utsikten.


En sol som smiler til meg. Dette er fra mine svigerforeldres hage. Min svigerfar fortalte at han ikke hadde sådd denne solsikken. Sikkert kommet med vinden. Den slo ut i full blomst akkurat nå. Wow. Mitt hjerte åpner seg for gleden. Klart det! En glede som kom med vinden, eller i bæsjen til en fugl. Samma det vel.
Jeg sender denne solgleden rett til deg. Bare å ta imot.


22 kommentarer:

 1. Takk takk, det var mange fine gleder.
  Og solsikke er flott. Mitt tantetbarn som ble 19 forrige uke, heter Sunniva, og det betyr komme med solen. Hun måtte jeg selvfølgelig ha med solsikker til selskapet til.
  Må du ha en riktig fin helg. Og ps,det ser så hyggelig og lyst ut på hytta di :)

  SvarSlett
 2. Så vikti å finne det positive, de små og store gledene:))
  Jeg har stor tro på sol i morgen, for optimist er jeg!
  Ha ei flott helg og nyt septemberdagene videre, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 3. Anonym6/9/13

  Så flott innlegg,kjempefint teppe. Du må komme innom å se min nye blogg,der har jeg lagt ut mitt siste teppeprosjekt.
  God helg fra Mette.

  SvarSlett
 4. Åhh så vakkert Mariann!!

  Det lyser glede over bloggen din!!Den historien om solsikken og din mors sine fugler er bare nydeligt!

  Kos deg masse Mariann:)))

  SvarSlett
 5. Det er mye å glede seg over hver dag! Fine bilder du har, og så er jeg så svak for det lekre teppet ditt. Jeg gleder meg over sensommerdager med temperaturer opp mot 20 varmegrader, og at det forsatt er mulig å finne villbringebær langs kanten av jordet.

  Riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 6. Hei,,,,helt enig, Den som har evnen til å glede seg over de små ting i liv,er rik,,,,
  Rognebær er det masse av her i området også, jeg har plukket 4,5 kg og lagt i fryseren for å lage rognebærgele.
  Det het fra gammelt av et en ikke skulle plukke rognebærene før etter første frostnatta, for da mistet bærene noe av sin bitterhet,,,,i våre dager kan man jukse litt å la den ligge i fryseren til det passer å lage gele. Jeg pleier å ha noen epler i min gele også,,,,gjerne vinterfrukt som ikke er helt moden,,,,del dem bare i båter med skall og kjernen på sammen med rognebærene. Alt skal jo henges i duk for avrenning etterpå alikevel.

  Lykke til,,,,,og god helg.

  Anne

  SvarSlett
 7. Dine gleder ser ikke små ut i mine øyne!
  Herlige er de!
  Og det teppet ditt gjør susen!

  SvarSlett
 8. Er sååå enig med deg. Jeg har laget et selvkomponert ordtak som jeg fra tid til annen bruker som tekst i mine hobbyprosjekter. Det lyder slik : "Små gleder er også store". Nå skjønner jeg at det er flere som er av samme oppfatning :)

  SvarSlett
 9. Så herlig innlegg Ruth! Hverdagslykke og små gleder er den beste lykken. Jeg kan bli lykkelig av en kopp god latte, et blad og 10 minutter for meg selv, det skal ikke så mye til ;-)

  Ønsker deg en herlig helg!

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 10. Nå ble jeg glad av å lese innlegget ditt ♥ Så mye vi har å være takknemlig for ♥
  Inne på bloggen min på høyre siden står dette :

  Nasse Nøff tittet på Ole Brumm der han satt i sengen sin og koste seg med sin honningkrukke. Da sa Nasse til Brumm : ” Brumm, aldri vent på det mest perfekte øyeblikk. Ta alltid hvert eneste øyeblikk og gjør det til ditt mest perfekte.. ” ♥

  Takk for gleden du sprer ♥

  Klem Bentemor

  SvarSlett
 11. Det er ei gåve og finne ting å glede seg over.
  Du har funne mange flotte ting :)
  Takk for påminninga om å sjå gledene !

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
 12. Anonym7/9/13

  beautiful blog kisses

  SvarSlett
 13. Så mange fine gleder du deler! Små som store er like kjærkomne. Det er viktig i vår travle tid å nyte det enkle i livet. Koselig teppe der på toppen, det har vel du hekla tenker jeg. Ha en god helg, klem fra Unn :)

  SvarSlett
 14. Fine gleder du deler med oss!
  Den fuglen som mor di har laget er jo bare så flott!! Nå skjønner jeg hvor du har din kreativitet fra!! :-)
  Ønsker deg ei god helg!

  SvarSlett
 15. Det er de små gleder som er best, synes jeg.
  Fint du minner oss på det :) Så herlig med en hagestue, jeg tror min vil bli påbegynt nå i høst :) Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 16. Ja, det er viktig å glede seg over de små gledene i livet! Takk for solgleden! Har en flott bukett med solsikker og røde bær på spisebordet og de er jo bare nydelige! Nydelig heklet teppe på det første bildet - uvanlig flott!!

  SvarSlett
 17. Så bra at du er så flink til å tenke etter på slike småting som de faktisk er mulig å glede seg over :)
  Jeg tror vi burde bli flinkere til det alle sammen! ;)

  SvarSlett
 18. Ja, det er viktig å sjå dei små gledene i kvardagen. Og teppet ditt er til å bli glad av :) Klem.

  SvarSlett
 19. Hei, og takk for hyggelig kommentar hos meg :)

  Så fine bilder du viser. Ja, jeg har laget rognebærgelè, men synes ikke så godt om det at det er blitt en vane. Har vært på hytta hele helga - der er det masse å glede seg over :)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 20. Anonym9/9/13

  Hei.
  Hvis du vil så må du legge deg til på nytt i spaniabloggen,dataproblemer gjorde at den ble ødelagt og jeg måtte lage ny. :))
  Klem.

  SvarSlett
 21. god morgen og tusen hjertelig takk for koselig kommentar på bloggen min! Det setter jeg veldig pris på! Du har en nydelig blogg, trodde jeg var følger, men nå er jeg det iallfall! Ha en magisk uke hos deg! klem!

  SvarSlett
 22. Tusen takk for hyggelig kommentar på bloggen min. Gode tilbakemeldinger er uten tvil av hverdagens mange små gleder. :)
  Akkurat nå fryder jeg meg stort over høstfargene som er i ferd med å innta naturen. Jeg nyter fargespillet og den klare luften om morgenen. Nok å være glad og takknemlig for. :)

  SvarSlett