mandag 24. januar 2011

Grovt brød




Før jeg kunne slenge meg oppi  godstolen i dag, bakte jeg brød. Vil dele en veldig god oppskrift på et enkelt, og godt grovt brød med dere.



I kg sammalt  grov hvete  blandes med en pakke gjær, 1 ss sukker og 1 ts salt. Smelter så 1ss margarin og varmer 7 dl lettmelk  i samme kjele. Alt eltes godt i maskina. Deigen skal være samlet, men litt bløt. Fuktig deig.




Heller deigen opp i 2 former.Jeg synes det er veldig greit å legge bakepapir i formene. Da er brødene så lett å få ut etter stekingen. Først når deigen er kommet i formene skal de heve seg. Altså ingen forheving. Lettvint.


Brødene heves i ca 40 min, eller til du ser at de nærmer seg toppen av formene.




Stekes i ca 40 min på 250 grader. Det skal høres en hul lyd når du banker i brødene.Da er de fiks ferdig.

 

Dette er sunne brød. Godt med brød som du vet ikke inneholder noe "ruskomsnusk" Vi har alltid laget disse brødene. Tror det var jeg som kom over denne oppskriften for mange år siden. Både min mor og jeg har laget disse brødene ofte. Gjett om det er gode skiver med brunost på.


Endelig er jeg lainet opp i godstolen med mormorkoppen og en skive med brunost. Jeg ser at jeg har fått noen nye følgere i det siste. Det er jeg veldig glad for. Vil gjerne ønske de nye følgerne velkommen. Takk også for alle de flotte kommentarene som jeg fikk for teppet mitt i forrige innlegg. Ønsker dere alle en fin ny uke.


25 kommentarer:

  1. Hei!
    Så flink du er :) Jeg tenker ofte at jeg skal starte med å bake brød, men det blir aldri noe... Kanskje jeg skal prøve din oppskrift??? Hm... Kan jo leve i trua ;)

    Kjempefint det teppet du viser også... Har også lenge hatt store planer om å lage meg et sånt... Haha!
    Stå på du som kan :)

    Klem Anette :)

    SvarSlett
  2. Det er ingenting som hjemmelaget brød:)

    SvarSlett
  3. Skal prøve den . de så veldig gode ut.
    Tenkte å bake brød i dag likevell.
    Nydelig det teppet ditt under.
    Ha en fin ukestart.
    Klem

    SvarSlett
  4. Anonym24/1/11

    Hei.
    Disse brødene så gode ut og
    lettvinte. De groveste er
    best og med brunost,nams. :)
    Skal prøves,takk for oppskrift.
    Ha en fin dag.
    Klem.

    SvarSlett
  5. De så kjempegode ut, men pga intoleranse mot hvetemel, holder jeg meg til mine knekkebrød...men savner ei god brødskive innimellom.
    Har begynt på et grått teppe selv, sydde du det sammen med kastesting i en farge?
    Ha en super dag videre, klem fra meg;)

    SvarSlett
  6. Heia ;)
    noe lignende bruka eg også å lage -- kjempe enkelt og du kor godt ;)
    klemma

    SvarSlett
  7. Mmmm dette så godt ut - takk for oppskrift.

    SvarSlett
  8. Det så kjempegodt ut:)
    Takk for oppskrifta, ha en fin kveld, klem fra meg:)

    SvarSlett
  9. Brødet så kjempegodt ut!
    Flott teppe i godstolen din,og det teppet i forrige innlegg er nydelig!Ha en fin kveld!

    SvarSlett
  10. Så flink du er og ingenting smaker som hjemmebakt!!
    nybakt brød med brunost er snadder!!!

    ha en fin uke :o)

    SvarSlett
  11. Tusen takk! oppskrifta er notert.

    Måtte kikke ein gang til på teppet ditt. det er så fint. flott med den ekstra kanten rundt.

    Ha ei fin uke! Klem,

    SvarSlett
  12. Skal jammen ta å lage desse. Laga nokre lavkarobrød i helga, men var eigentleg ikkje fornøgd med dei.

    SvarSlett
  13. OOh that looks so good. Thanks for sharing,

    SvarSlett
  14. Teppet i stolen er bare helt...helt konge!

    SvarSlett
  15. Ser deilig ut og ingenting er vel bedre enn hjemmebakt brød med brunost.

    Ha en fin kveld
    klem

    SvarSlett
  16. Takk for oppskriften, det ser deilig ut :)

    Klem

    SvarSlett
  17. Jeg ble nok mer fascinert av teppet enn av oppskriften (he-he).

    Har du heklet teppet selv? Uansett, det var aldeles nydelig i fantastiske farger.

    Klem

    SvarSlett
  18. Både det teppet du har i go'stolen og det i forrige innlegg er superfine.

    Takk for hilsen hos meg. Har ikke telt hvor mange masker jeg la opp på den halsen, men den ble kanskje noe stor. Strekker seg litt når en strikker to rette og to vrange. Den kan tas tre ganger rundt halsen, men samtidig er det jo litt moderne med sånne store "baller" rundt halsen. Garnet er fra europris.

    Ønsker deg en riktig god kveld, gode deg. Turid

    SvarSlett
  19. Det brødet så godt ut! Selv om jeg ikke utmerker meg på bakekunstens felt, så er jeg opptatt av godt brød. Dette så enkelt og greit ut og må prøves. Av meg personlig!

    Ellers synes jeg teppe var flott, men føler det ligger litt utenom mitt område. Spesielt med faglige kommentarer og slikt...:) Selvtilliten min er heller liten på dette området. Har forsøkt å henge opp gardiner for kona, i alle fall hjelpe til. Men når jeg kommer til punktet å få de til å henge "riktig", gir jeg opp. Hvordan skal gardiner henge riktig? Mitt svar er - slik som kona gjør det. :)

    Ha en fin dag i morgen!

    SvarSlett
  20. Takk for at du delte oppskriften med oss. Jeg skal bake i morgen, og da tror jeg at jeg `slenger `med denne deigen også;-). Virker utrolig gode ut disse;-) Ps; jeg har gitt deg en liten utfordring på bloggen min. Håper du liker den:-) Ha en flott og kreativ kveld.

    SvarSlett
  21. Takk for at du deler :) Det må bakes når det nærmer seg helga, så da passer det godt med en ny oppskrift.
    Vakre tanker fra K@ri*

    SvarSlett
  22. De brødene så kjempegode ut!
    Takk for at du deler oppskrift

    Ønsker deg en flott Torsdag!
    Klem fra Thea

    SvarSlett
  23. Heia - kor artig at du har vært så mye uti Bud da ;)
    kor budde dere da ?
    eg er oppvoksa der og har fam, der ute ;)
    og er der ein del - og eg skulle ønske det ikkje var så langt unna
    Klemma fra monika

    SvarSlett
  24. Mmmmm, takk for brødoppskriften, syns jeg kjenner den deilige duften av nystekt brød:)
    Ønsker deg en herlig helg, klem Hanne

    SvarSlett
  25. God fredags-ettermiddag.
    Nå har jeg lagt ut med detaljert oppskrift på den rød/rosa halsen jeg har strikket. Masse hilsen Turid

    SvarSlett