fredag 9. mai 2014

Steeking av Sinnasaujakken


Sinnasaujakken ble deilig å ha på seg. Oppskriften er kjøpt på Ravelry hos Pinneguri.


Endelig ferdig strikket Sinnasaujakke. Klippet i strikk har jeg aldri gjort før, og som mange av dere har fått med seg så kan jeg ikke sy. Har heller ikke symaskin. Mange rundt meg her har ristet på hodet når jeg har lansert steeking med hekling. "Det kommer ikke til å holde, og så rakner hele strikket." Vi får se..Måtte bare motbevise da vet du. Jeg tok en sjangs. Leste meg opp på Youtube, andre blogger og alt jeg kom over. Har sett på utallige youtubeklipp. Det kan anbefales. Lærte mye der. Til slutt endte jeg opp med beskrivelsen jeg fant hos nøsteblogg her. Fant midtpunktet, og heklet så fastmasker på hver side. La så hele oppskriften inni jakken, (dette for ikke å klippe opp noen tråder på bakstykket) og lot saksa gå. 


Det går bra ser dere. Tunga beint i munnen mens jeg klipper.


Jeg har allerede begynt å tenke på neste gang. Da skal jeg hekle med tynnere ulltråd, og  i samme farge som strikket. Turde ikke det denne gangen. Var livredd for ikke å se hva jeg klippet i. Plukket opp masker til knappestolper etter at jeg klippet. Det er visst ikke så lurt, men det ble så bakvendt å hekle før jeg klippet så jeg lot det stå til. Gikk bra det også. OBS at denne jakken er strikket i 100 % ren ull. Kauni og Rauma Finullsgarn. Steeking er ikke å anbefale på superwashgarn eller alpakka.

Så ble det veldig lett å bare brette heklekanten til siden og sy små sting langsmed hele knappestolpen. Dette på hver side. Tynnere heklegarn, og om jeg hadde vært litt flinkere til å sy så ville denne kanten blitt penere. Det er absolutt rom for forbedringer.


Jeg har nå fått lyst på flere jakker. Selv om jeg ikke kan sy eller har symaskin, så er det nå mulig for meg å mekke meg en jakke.


Jeg har alltid samlet på knapper. Disse knappene er veldig gamle, og det var akkurat åtte stykker av dem.


Ble slett ikke så verst denne jakken vel ? Min aller første jakke med oppklipp. Skal vaske den i vaskemaskinen. Da skal visst alle tråder feste seg ekstra godt til hverandre, men jeg har brukt denne jakken i flere dager nå og alt sitter som støpt. Ingen ting rekkes opp. I am so happy !

DET HOLDT... JIPPI.36 kommentarer:

 1. Åååå, den superlekre jakka !!!
  Ei slik kunne eg virkeleg tenkt meg å ha,.
  Men litt av ein jobb, du er jammen flink ! Forstår godt at du var nervøs for klippinga.
  Nyt vårdagane i ny jakke, og fin Mariusgenser !
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Dette gikk jo riktig så bra! Kjempeskummelt å klippe i strikketøyet første gang, men med konsentrasjon (ja vi er jo garantert skjerpa når saksa går nedover maskene...) går det som regel knirkefritt.

  Fargeglad jakke! :)

  SvarSlett
 3. Et praktfullt stykke arbeid! Jakken din er så lekker! Takk for god beskrivelse og link! Nesten godt det er litt kaldt så du får brukt jakken før sommervarmen kommer.

  Riktig god helg!

  Klem

  SvarSlett
 4. Å så fin jakken ble - litt skummelt med den klippingen, men kanskje det må prøves..... Kos deg i jakken, en sånn en kan man bruke hele sommeren :)

  SvarSlett
 5. Super fin!!
  Håller med om att det är lite spännande att klippa upp en stickning. Har just testat det för första gången på den stickade koftan som jag håller på och stickar.

  SvarSlett
 6. Så flott jakken din ble! Veldig smart måte å hekle og klippe opp! Ha en fin helg hos deg!

  SvarSlett
 7. Anonym9/5/14

  Så flott jakke :) Jeg har også strikket samme og brukt Steeking metoden, da jeg ikke liker å sy med maskin og dette er en flott og enkel metode å bruke så anbefales .Brukte også en kontrastfarve å hekle med av frykt for å klippe feil men den brettet jeg under kanten når jeg sydde til så den vises ikke , Hilsen Hilde

  SvarSlett
 8. Det var ein superfin jakke, og nydelege fargar :) Og steekingmetoden er jo så smart. Den må eg prøva ein gong. Ha ei fin helg.

  SvarSlett
 9. Grattis med ny jakke. Den ble superfin!!!
  Jeg var klar for heklemetoden i den siste jakka jeg strikket, men der var det superwash i rundfellingen, så jeg turde ikke....... Men en dag gjør jeg det. Og jeg er IKKE redd for å klippe!!
  Lykke til med neste prosjekt.
  Ha en riktig fin helg.

  SvarSlett
 10. Jakken din ble så flott!! Well done!!
  Nå har jeg også prøvd heklemetoden, det fungerte fint! :-)
  God helg!

  SvarSlett
 11. Fargeglad og fin :) Likte den kjempegodt! Jeg har klippet opp jakke bare med å sy for hånd også jeg, det går det også ;) Fin helg til deg :)

  SvarSlett
 12. Kjempefin jakke. Takk for linken med å hekle før ein klipper. Ha ei fin helg. klem

  SvarSlett
 13. Nydelig utgave av Sinnasaujakka! Jeg har planer om å strikke den jeg også. Var på Projo strikketreff nettopp og hørte om oppklipp uten å sy. Så skal prøve det jeg også neste gang.

  SvarSlett
 14. Jakken din ble kjempestilig! Mye arbeid med den, så det var godt du fikk til klippingen.

  SvarSlett
 15. Kjempelekker jakke du har laget - og nydelige farver :)

  SvarSlett
 16. Så nydelig jakke!! Likte godt fargene !

  SvarSlett
 17. Så morsom jakke da gitt. Og flott at det funket uten symaskin. Bravo!

  God søndag, der vest.

  SvarSlett
 18. Nydelig jakke, det var fin på deg!
  Lurt med den hekle metoden, skal prøve den en gang :)
  Ønsker deg en fin søndag.

  SvarSlett
 19. Kjempefin jakke. Marian :) Du er virkelig talentfull, jeg er full av beundring over alle kreasjonene dine!

  SvarSlett
 20. Kjempe fin jakke! Og veldig lurt, trur du dette også vil funke på armar?

  SvarSlett
 21. Så fin den ble! Flink du!

  SvarSlett
 22. Så flott jakka di ble! Og så artig at du turde å montere den selv. FLINKA!! Den teknikken er ganske skråsikker når det er rent ullgarn en jobber med :)
  Nå blir det spennende å se hvor mange flotte ulljakker du strikker deg fremover :)
  Jeg er så rar at jeg synes montering er spennende jeg da, for det er jo først da strikketøyet blir "noe"...

  Ha ei superflott håndarbeidsuke - klem fra meg!

  SvarSlett
 23. Herlige vågale datteren til Ruh:):)
  Den som intet våger intet vinner! Og jakken er et nydelig bevis på det.
  Klem fra meg til modige kreative deg:)

  SvarSlett
 24. Fantastisk flott og veldig bra jobbet med stolpen. Har aldri sett den metoden før, nei :)

  SvarSlett
 25. Hmm, måtte titte enda en gang på denne jakken din :) ble så flotte farver syns jeg - og den teknikken her har jeg aldri prøvd - dvs ikke turt :) men nå ser jeg hvor fint det gikk hos deg, lyst å prøve dette neste gang - kjempebra altså :)

  SvarSlett
 26. Kjempeflott jakke! Kjente jeg ble litt sjuk på en jakke i mange glade farger sjøl... :-)
  Tror nok det kommer til å holde med hekling, er alt i ull festes alt fint i vask. Det er en av de største herlighetene med ull. :-)
  Ha en flott onsdag! :-)

  SvarSlett
 27. Takk for koselig kommentar i bloggen min. Så fin jakke! Har lyst til å lage en slik til datteren min. Har kauni liggende, men vet ikke om det blir for stivt for ei lita ei? Sjarmerende er det mønsteret i allefall;)

  SvarSlett
 28. Du verden, så kreativ og flink du er! :o

  Vi er visst 'navnesøstre'; min mamma het også Ruth (:

  Ønsker en riktig god mai-helg ^^,

  SvarSlett
 29. Wow så fin! Herlige farger!

  SvarSlett
 30. Hei Ruth, tusen takk for hilsen din. Deilig har du strikkt jakken. Så herlig med klippe og hekle.
  Jeg må se masse strikke og klippe... og kanskje jeg vil også... en gang. I alle fall det er best -rundstrikke. Ha masse glad med super fin jakke din. Og ha en riktig fin uke. Klem fra meg.

  SvarSlett
 31. Jakken ble flott! Har lyst på å strikke denne selv, kanskje prøver jeg en barnevariant. Ikke ødelegg den i vaskemaskinen da!!! Denne hadde jeg nok bare vasket forsiktig i badekaret eller en stor balje. 100% ull liker seg ikke i vaskemaskinen, det kan bli for mye bevegelse, og dermed toving!

  SvarSlett
 32. Har selv prøvd denne måten og ordne åpningen på og e ble like overrasket som deg. Men ja det holder og selv synes e det blir finere. Flott jakke du har laga. :-)

  SvarSlett
 33. Wow! Så flott jakke, den satt helt perfekt - og så med den metoden. Jeg er veldig imponert! Jeg tør ikke lage meg jakke, for jeg kan ikke klippe i plagget. Vel har jeg symaskin, men den er ikke tatt i bruk ennå... og jeg ville ikke begynt med et strikkeplagg, fnis!

  Kjempeflott måte, har ikke hørt om den varianten heller før. Nå er det kanskje håp for flere? ^_^ Takk for tips!! :D

  God helg!

  SvarSlett
 34. Anonym11/8/14

  Die Jacke ist sehr schön geworden. Herzlichen Glückwunsch zu Ihrem Mut.
  Ich habe da vor Jahren einmal gelesen, dass man das wohl "Steek-stricken" nennt. Die dicken Norwegerpullis werden bis zum Hals rundum gestrickt und dann an den Seiten wo die Ärmel eingenäht werden sollen, aufgeschnitten. Die Ärmel
  werden dann eingenäht und an die frische, feuchte und kalte Luft gehängt. Dann verfilzt das quasi und trennt nicht auf. Soviel mir bekannt ist, geht das aber nur mit reiner Wolle
  Alles Liebe und viel Spass weiterhin. Ich stricke zur Zeit "jungenjacken" für meinen 1 jährigen Enkel. Leider habe ich keinen eigenen Blog.
  Alles Liebe und Gute
  Dagmar

  SvarSlett