Soyaolje, vann, løk,poteter, fisk, hel kajennepepper
og tomatpure er ingrediensene.
Potetene skjæres i skiver og fisken renskes for skinn og bein. Jeg liker at fiskestykkene er litt store. Løken skrelles, og alt legges lagvis i gryta. Mellom lagene legges klatter med tomatpure og margarin.Vannet helles over, og etterpå oljen. Jeg bruker ca. tre hele kajennepepper. De er tørket.
og tomatpure er ingrediensene.
Potetene skjæres i skiver og fisken renskes for skinn og bein. Jeg liker at fiskestykkene er litt store. Løken skrelles, og alt legges lagvis i gryta. Mellom lagene legges klatter med tomatpure og margarin.Vannet helles over, og etterpå oljen. Jeg bruker ca. tre hele kajennepepper. De er tørket.
På slutten av koketiden hiver jeg i tre eller fire kløfter med hvitløk. Den gir best smak når den tilføres på slutten av koketiden.
Hvis Bacalaoen blir for flytende kan du strø et par skjeer hvetemel over. Pleier ikke å være nødvendig.
Så er det bare å servere. Jeg bruker hvitløksbaguetter og en frisk salat til.
.
Hvis Bacalaoen blir for flytende kan du strø et par skjeer hvetemel over. Pleier ikke å være nødvendig.
Så er det bare å servere. Jeg bruker hvitløksbaguetter og en frisk salat til.
.
1 kg poteter
1- 2 løk
3 små bokser med tomatpure
100 gr margarin
2 dl soyaolje
Spansk pepper (1-3 belger)
1 ss hvetemel-ikke nødvendig
3-4 dl vann
Ett par fedd hvitløk om ønskelig(smaker godt)
Alt legges lagvis og kokes opp. Småkoke på svak varme til fisken og potetene kjennes fedig. Potetene skal være godt kokt. MMM...godt med et glass med rødt i. Akkevitt passer også til.
3-4 dl vann
Ett par fedd hvitløk om ønskelig(smaker godt)
Alt legges lagvis og kokes opp. Småkoke på svak varme til fisken og potetene kjennes fedig. Potetene skal være godt kokt. MMM...godt med et glass med rødt i. Akkevitt passer også til.
LYKKE TIL
Så fin gjennomgang av bacalaoi ord og bilder.. Jeg har en bror som bor i Kristiansund, og har blitt veldig glad i den byen. Vi feira sølvbryllup på Dødeladen i sommer. God helg til deg..
SvarSlettGod helg tilbake Brita. Ja alle burde prøve Dødeladen i Kr.Sund
SvarSlettKos dere med maten! :)
SvarSlettI går fikk jeg (endelig!!) sendt avgårde gaven din! Håper du får den snart!
Ha en flott helg!
Klem fra meg :)
NAMNAMNAM!!!!!
SvarSlettÅh! Kor lyst eg fekk på bacalao!
Tusen takk for kos kommentar frå deg:)
Bloggen din er så kos!
God helg ønskes:)
Nam, nam, dette er god mat!! Legger meg som følger, for det var så mye koselige bilder og flotte grytekluter her nede;)
SvarSlettha ei flott helg og klem fra meg;)
Nam! Dette så kjempegodt ut. Jeg har aldri laget bacalao før, men dette innlegget inspirerte meg.
SvarSlettDET SÅ GODT UT :)
SvarSlettDet var kjempe koslig at du la meg til som følger!
Jeg skal bli flinkere til å lese bloggen din Ruth :))
Klemmer fra Heidi
Herlig...bacalao er jo så utrolig godt! Det er likevel flere år siden jeg lagde sist for det er ikke bare bare å finne klippfisk her. Før fikk vi ferdig utvannede froske stykker, men det var før det... Regner med det smakte fortreffelig :)
SvarSlettHei...
SvarSletttusen takk for hyggelig kommentar....og at du er med på min give away:)
jeg vet ikke hvor mange oppskrifter jeg har samlet på Baccalao...men har aldri laget det....men det skulle vel gå og lage den med vanlig torsk og?eller?
Ser du har vært i Oslo på Wallmans og Hønseloisa...det er bare 10 min og gå fra meg:)
ha en fin søndag
klemmer edda
NAMMENAMM!
SvarSlettMmmm ... Dette både ser og høres utrolig godt ut!! Takk for oppskriften! Den skal prøves:)
SvarSlettØnsker deg en fin start på en ny uke!
Klem Anette:)
Nydelig mat, men vi bruker skinnfrie tomater/finsnittede ferske tomater istedet for tomatpure...og ikke noe vann...gubbens oppskrift som er nyydelig:))..og grønn paprika;)
SvarSlettNyt helga, klem fra mæ;)