torsdag 28. oktober 2010

En deilig fridag


Endelig en fridag. Herlig å kunne stå opp og ha god tid til frokosten. Hjemmelagede grove rundstykker med brunost på. En god kopp med te, og Allers og KK`s juleblader. Veldig koselig å sitte å blade i på morgenkvisten. Har store planer om å lage masse, men tiden strekker nok ikke til. Noe må det vel bli.
Kjøpte meg en koselig julebok på salg i  i januar. Jeg har vært så flink at jeg ikke har sett i den før nå, for det hører denne tiden til, å kose seg med sånne bøker. Det er mørkere ute både morgen og kveld nå, og det gjør det så koselig å tenne lys inne.Lyshusene tennes hver dag nå. Jeg planlegger jul, og gleder meg veldig. Sier hvert år at jeg ikke skal bake så mye, men det spørs om jeg greier å holde det løftet. Har en først begynt så baller det på seg. Gubben viste meg en boks  full med krumkaker fra i fjor. Slå den da! Blir jo litt flau, men den skal bosses nå.  Jeg elsker disse julebladene som kommer . Tar vare på bladene fra år til år. En gjennomgang i dag viser at jeg liker best Allers sine blader. Både for i fjor og i år. Flest oppskrifter der. Flere fristende ting å lage.Det er vel flere av dere som har planer ? Hva har dere gjort til jul. Er det bare jeg som er så tidlig ute med planene mine ?  Jeg ønsker dere alle en flott helg. Takker alle som er så koselige at dere er innom meg med kommentarer.
27 kommentarer:

 1. Hei Ruth.
  Jo jeg har og mange planer men om jeg får gjennomført dem er en annen sak.
  Jeg bruker å ha jul i huset fra 1 desember.
  Håper på å klare det i år og.
  Ha en riktig fin helg og takk for alle koselige
  kommentarer.
  Klem

  SvarSlett
 2. hei på deg.
  så koselig en dag du har,
  deilig å kunne sitte å lese i disse blader, boken har jeg å,den er helskjønn, ja planer har jeg å,men bare planer foreløpig, jul her fra 1 desember, koselig å ta frem de gamle tingene, duker strykes osv,å bake må til, begynner tidlig her,baker endel,å det meste forsvinner føre jul,syntes det er så koselig en tid,denne tiden med forventning og hyggelig samvær..
  ønsker deg en herlig kveld.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Hei på deg;) Jeg skal ikke bake en eneste tørr sort! Hvis jeg baker, blir det kun kaker som kan fryses og derfor spises hele året.
  Koser meg med juleblader selv for tiden, men det blir jo aldri tid til å lage noe derfra:D
  Nydelige zinkhus!!!
  Ha ei fin uke videre og klem fra meg;)

  SvarSlett
 4. Hei
  Dette må nå være en deilig måte å starte dagen på, koselig frokostbord, ingenting mangler der, og de nydelige lysthusa da:)
  Har kjøpt noen juleblader, var en tur i Narvesen å tittet om det hadde kommet noe nytt, elsker å krumme meg i godstolen og lese juleblader:)
  Bake!!...tenker hvert år, at neste år skal jeg ikke bake så mye...hi hi, begynner å klø i bakstehanda nå kjenner jeg:)
  Ønsker deg en nydelig helg, klem Hanne

  SvarSlett
 5. Hei du :-)
  Det ser da ut som en trivelig frokost du tok deg tid til i dag! Godt med sånne dager innimellom. Man trenger tid til å trekke pusten også.
  Jul er det definitivt ikke nå! Den starter for min del julekvelden, og jeg overlater den til tilfeldighetene 1.nyttårsdag. Men jeg nyter gjerne adventstiden og de forberedelsene som hører hjemme der, så alt unntatt planlegging er alt for tidlig i No15 enda. Men godt vi er forskjellige da. Det hadde vært kjedelig om alle var like kjedelig som meg.
  Ha en fin helg, og kos deg enten det blir inne- eller utevær. Det er i alle fall jeg god på, og ja; jeg har kjøpt en boks pepperkaker som står i spisskammerset enda, og jeg håper det dukker opp noen gode klementiner i butikken snart B-)
  Vakre tanker fra K@ri*

  SvarSlett
 6. Dark, cosy, lights... now that sounds like a real christmas. In New Zealand it will be light until after 9pm, summer, beach... crazy for christmas. Our christmas should be in June. To bring the northern hemisphere calendar here is crazy. We need a calendar of our own. happy christmas preparation!

  SvarSlett
 7. Anonym28/10/10

  Så koseligt du har det!!!

  Kjempeklem til deg for fin blog!!

  Hilsen Anita

  SvarSlett
 8. Åh...som du koser deg:) Trorjeg er eneste dame i blogglandia uten zinkhus...men ønsker meg veldig..
  Jeg baker nesten ingenting til jul...ingen spiser det her hos meg. Bli et par kaker eneste. Så du er tidlig ut:)) Jeg tenker ikke jul før desember er over meg:)
  Nyt tiden, klem fra meg:)

  SvarSlett
 9. Høres ut som en herlig fri dag..jammen har du vært flink osm har spart boka ...det må jeg si... hadde ikke kalrt det jeg...

  klemmer 09

  SvarSlett
 10. Når en er så heldig å ha en jobb å gå til, da setter en virkelig pris på fridager og de skal og må nytes....

  Når det kommer til jul kjenner jeg at jeg egentlig er litt trøtt og lei hele julemaset etter å ha drevet på med forberedelser, pyntig, baking osv. i 30 år. Men, må vel henge i stroppen i år også, studenten forventer nok tradisjonell jul når hun kommer hjem på sin første juleferie....

  SvarSlett
 11. Anonym28/10/10

  Å så koseligt!ha ein fin dag!;-)

  SvarSlett
 12. For en koslig start på dagen :) Og du er ikke den eneste som er sent ute i år! Jeg vil lage masse, men jeg drøyer det litt til.
  Skal hvertfall samle inn kongler og kvister før snøen kommer!

  Ha en fin kveld!
  Klem :)

  SvarSlett
 13. hallo, hallo! Ja, du er heller ikke den eneste som tar vare pa julebladene! Elsker dem.

  har ikke begynt "ordentlig" enda, men tenker pa det...!

  ha en fin helg
  klem Mette

  SvarSlett
 14. Dei krumkakene vil småfuglane elske, så ikkje hiv dei i bosset men legg dei ut til fuglane. Eg har slutta å lage ørten sorter med julekaker, nå lage eg bare dei som eg vett blir ete opp:) Kjekt med juleblader, kan kosa meg lenge med dei eg og. Forøvrig har eg kjøpt garn og e klar te å strikke julepresanger. God helg te deg og:)

  SvarSlett
 15. Så koselig med en slik fridag. Deilig å planlegge og drømme om alt man kan lage - hvis man får tid. Jeg produserer til julemesser (2stk), så jeg begynner nok ikke juleforberedelsene i huset før i månedskiftet november/desember.

  SvarSlett
 16. Det er så herlig med masse levende lys gjennom høsten og vinteren.

  Du er nok ikke tidlig ute med planleggingen, syns jeg. Personlig er jeg motstander av å kjøpe julegaver for tidlig, men når det er ting som skal lages, er det flott å være ute i god tid.

  Før vi vet ordet av det, er julaften her.

  Klem

  SvarSlett
 17. Det er koselig å sitte inne og tenne lys :) Så deilig med en fridag.

  Jeg har heklet julekuler - og kommer nok til å gjøre det en stund framover, så lenge lysten er der :)

  Ha en fin kveld! Klem Sylke

  SvarSlett
 18. Anonym29/10/10

  Hei.Nå fikk jeg lyst på krumkaker med multekrem.nam,nam..Kjekt at du koser deg på din fridag.Koselig med levende lys.En del av det hær å.Har nå begynt litt å tenke på jula.Det er så mye fint i de julebladene har så lyst å lage så mye.Lurer på om jeg skal lage noen krumkaker bruker å gjøre det ellers i året jeg er så glad i det.Ønsker deg en riktig fin helg.Klem fra Bodil.

  SvarSlett
 19. Nam dette så godt ut!!God helg og kos deg med jule forberedelser,har ikke kommet så langt her,men har kjøpt en del gaver..Klem Linda:)

  SvarSlett
 20. Ser kjempegodt ut med hjemmebakte rundstykker;)jeg har ikke begynt å planlegge jula- kjenner jeg blir bittelitt stressa av alle mulighetene som finnes. Her er det ei dame som baker borti seksti sorter til jul- jeg har ikke tenkt å konkurrere med henne for å si det sånn;) Koselige lyshus! Håepr du har ei fin helg!

  SvarSlett
 21. Ja planer må man ha. For min del blir vel ikke så mye som halvparten realisert, men hva er vel livet uten planer og drømmer. En slik frokost som du beskriver er nesten som spabehandling. Spesielt for sjelen. Riktig god helg til deg!

  SvarSlett
 22. Herlig dag! Gleder meg så til jeg kan begynne på alt jeg har planlagt.. Men ikke er det lenge igjen nå!
  Tusen takk for kommentar! Liker å være posetiv jeg,å håper det kan smitte over på andre,slik som andres positivitet smitter over på meg.
  Ha en fin søndag!
  Klem Christina

  SvarSlett
 23. Gull verd disse fridagene.....og slik stemning vil vi ha masse utover nå !!
  i denne mørketiden må vi kose oss :o)
  Er ikke helt i julemodus ennå.....men det kommer vel :o)

  ha en fin søndag....og jammen ser vi solen her idag :o)

  SvarSlett
 24. Slike morgener er herlige!!
  Å nei, du er ikke den eneste som drømmer og planlegger julen! Jeg var forresten på en "julegaveshoppe runde" i går, og jeg har begynt nedvaskingen på kjøkkenet. Ellers er barnas julekjole kjøpt inn.

  Tusen takk for koselig hilsen hos meg!
  Ønsker deg en fin søndag! Klem fra Livy

  SvarSlett
 25. Søndagene er gode å ha, ihvertfall hvis en jobber lørdag (det gjorde jeg) Og spesielt det å få en time ekstra. Idag låg jeg lenge, uten at det ble så lenge likevel.
  Du har det iallefall koselig på bordet ditt. Blader, levende lys og en god kopp te, og ikke for å glemme de deilige hjemmelgde rundstykkene dine. Ble nesten sulten her jeg sitter (mitt på svarte natt)

  Jeg har ikke gjort noe til jul enda. Alltid litt treg i starten, og synes ennå jeg har god tid. Må bli enda litt mere jul i butikkene, før jeg kan handle julegaver. Jeg baker en 3-4 slag nå, mot før ...minst 7. Da ble det alltid kastet mye, nå baker jeg bare det ungene vil ha.

  Ønsker deg lykke til med alle dine prosjekter, og en herlig ny uke.

  Klem fra Ann<3

  SvarSlett
 26. Koselig med små forberedelser og mye tankevirksomhet rundt julen allerede nå - de fleste av oss har vel allerede tenkt endel tror jeg. Julen er en tid for gode venner og familie og vi vil det skal være en vakker og god ramme rundt dette, det krever endel forberedelse.
  Koselig at du vil være med i give away hos meg.

  Ha en fin uke!

  Klem Lenemora

  SvarSlett
 27. For et julekoselig innlegg! Det ser ut til at du har brukt fridagen riktig!!!!! Klem fra meg!

  SvarSlett