mandag 6. august 2012

Bølgeteppe


I vinter begynte jeg på et nytt bølgeteppe. Ikke den vanlige oppskriften som jeg har fått fra Lucy som har bloggen Attic24, men en ny oppskrift som jeg fant hos  Drops.Veldig grei oppskrift. Det går rasende fort å hekle, for jeg bruker heklenål nr 5. Garnet er Ullteppegarn med dobbel tråd..Teppet  blir veldig mykt og lett. Det skal ligge på sengen til mitt lille barnebarn. Han skal begynne med stor seng nå ,og da må det jo være et teppe på.


For å være helt ærlig så likte jeg bedre å hekle bølgetepper med Lucys oppskrift. Bølgene blir litt mykere. Faktisk finere, synes jeg. Hva synes du? Her kan du se et teppe, og her et annet som jeg har laget etter hennes oppskrift.

21 kommentarer:

 1. Fine alle tre, men ser de andre ikke har hullene, så det er kanskje en smaksak? Har ikke prøvd meg på dette, men står på lista, for en blir jo lei av disse rutene:))
  Nyt uka, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 2. Nydelig teppe til barnebarnet!!
  Jeg må nok gi deg et skikkelig Ole Brum svar på denne; ja takk, begge deler! Liker begge teknikkene/mønstrene; fine på hver sin måte! :-)

  SvarSlett
 3. Åå så fint det var. Jeg syns dette var nydelig. og så glad ditt barnebarn skal bli for dette.

  kos deg med hekletøyet ditt.
  Og ha en fin uke:)

  Klem fra Margareth

  SvarSlett
 4. Flott teppe!

  Klem

  SvarSlett
 5. Så nydelige tepper alle sammen. For en flott gave til barnebarnet når det blir storseng.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Så vackert det blir i härliga färger!
  Kram!

  SvarSlett
 7. Flotte tepper! Jeg har lenge gatt og tenkt a hekle et slikt, sa na ma jeg ut og finne passende garn!

  SvarSlett
 8. Nydelige tepper :)) Flotte farger
  Heldige barnebarnet ditt ♥

  Klemmer

  SvarSlett
 9. Oj det var jo virkelig en stor forskjell, tror jeg likte oppskrifte du har fått fra Lucy?? var det det hun het best. Mye mykere og behagligere bølger, men den andre er kul på sin måte også så det er jo smak og behag. Synes også det var finest uten hull jeg da:) Tar begge teppene like kort/ lang tid eller? Vanskelighetsgrad?? Kunne tenkt meg å forsøke meg på et slikt teppe en gang med oppskrift fra Lucy. Deler du oppskrift videre eller??

  SvarSlett
 10. Det blir kjempefint, og blir sikkert et flott sengeteppe!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 11. Så flotte tepper du hekler. Jeg har lenge hatt lyst til å hekle slike selv også, og får enda mer lyst når jeg ser hvor fine dine blir :-). Heldig barnebarn, som får et så flott teppe. Det med hull blir jo luftigere og mest sommer syntes jeg. Jeg liker begge kjempegodt, men tror selv jeg kommer til å velge oppskriften fra Lucy. Tusen takk for lesetips. Det skal prøves :-).

  SvarSlett
 12. Fikk lyst til å starte en lignende prosjekt med en gang. Nå som Sparkjøp er etablert i Kristiansund har vi tilgang på Ullteppegarn her også.

  SvarSlett
 13. Tja.... syns de var like fine jeg :) Har noe ullteppegarn liggende og jammen fikk jeg lyst å prøve å hekle et sånn teppe jeg også.... Går det med mye garn tro?

  SvarSlett
 14. Utrolig flotte tepper!
  Og jeg tenkte da jeg så de - tenk å bruke den teknikken å lage en heklet kjole...Ser for meg de bølgene i et skjørt.....:)

  TAKK for titten.
  Klem fra anne.

  SvarSlett
 15. Jeg synes alle teppene dine er fine jeg! Da jeg var lita jente hadde jeg en kjole som var heklet med slik bølgeeffekt.

  SvarSlett
 16. Nydelige disse bølgeteppene!!

  SvarSlett
 17. Flotte farger i bølgeteppet ditt! Likte dette veldig godt.

  SvarSlett
 18. Kjempefint teppe :) Heldige barnebarnet ditt!!

  Klem Anette

  SvarSlett
 19. Likte dette mønsteret jeg. Ble litt luftigere med hullene,synes jeg.
  Uansett så er det flotte tepper :-)

  SvarSlett
 20. Dette er kanskje et sikksakkteppe? :) Liker begge fremgangsmåtene, men skjønner hva du mener med mykere buer. Uansett om buene er sånn eller slik så skulle jeg gjerne hatt et digert eksemplar! :)

  SvarSlett
 21. Nydelig teppe, synes begge fremgangsmåtene er fine. Greit med litt forskjellig da :)

  SvarSlett