tirsdag 14. mai 2013

Koselig togtur
Dere er nok lei av å lese reiseopplevelser hos meg nå. Jeg lurer dere litt her med det første bildet hvor jeg viser bakstykket på puten min. Har begynt med bakstykket. Hekler det fast til forstykket. 
Jeg var litt lei av flyreiser, så min kjære fant på noe nytt da vi skulle forlate New Orleans. På nettet fant han fram til et slags hotelltog på to etasjer som skulle ta oss fra New Orleans til Los Angeles . Turen skulle ta 48 timer. Gjett om vi var spente på hvordan dette skulle gå.


 Ingen grunn til bekymring. Her står Henry (til høyre), som skulle ha ansvaret for vår vogn.Vi ble tatt i mot med håndhilsing og alt var supert tilrettelagt for oss. En bitte liten lugar, eller rettere sagt kupé stod klar for oss. Hvert vårt gode sete med utsikt, og til natten skulle altså denne lille lugaren forvandles til soverom for to. Vi to er vel ganske normale i kroppsstørrelse, men det var trangt så vi lurte litt på hvordan det gikk til natten med noen av våre medreisende. De på bildet over her er det jo litt størrelse på. Vi startet tidlig en morgen. Til lunch fikk vi bestille tid, og da vi ble ropt ned var det Den flotte menyen. Tre retters lunch etter eget valg. Aldeles herlig, og for oss en overraskelse. Stilfullt som om det var på Orientekspressen. Det samme gjentok seg til middag. Flotte frokoster også. Til måltidene satt vi sammen med nye mennesker hver gang. Veldig koselig å prate, og bli kjent med nye folk. Nå skal jeg ikke vise så mange bilder fra turen. Det ble en utrolig koselig reise. Kvalitetstid med min kjære som i tillegg til å ha funnet fram til denne måten å reise på hadde lastet ned podcaster med beskrivelser av de forskjellige stedene vi reiste forbi.Vi fikk sett mye av Amerika på denne måten å reise på. Kan anbefales. På bildet over her reiser vi fra New Orleans over Mississippi River.Her dyrkes det pecannøtter midt på prærien. Ellers var det mye tørt landskap med kaktuser .


Vi reiste fra New Orleans. Innom Houston (Texas) Videre til San Antonio, El Paso, Tucson (Arizona) , Maricopa. Gjennom Palm Springs, og til slutt endte vi opp i Los Angeles. Etter El Paso krysset vi Rio Grande River, og så rett over til The Mexican border. Vi kjørte virkelig gjennom cowboyland. Så hvor de hadde spilt inn Bonanza. Ellers så  vi masse dyr på prærien. Harer og noe som lignet på rådyr. Vi fikk med oss to nydelige solnedganger, og en flott soloppgang. En herlig måte å reise på. 
33 kommentarer:

 1. Er hun fortsatt på tur? tenkte jeg - og måtte "spole" noen (ganske mange)blogginnlegg tilbake og lese ...... Artig å følge med på reisen deres - og så mange spennende garnbutikker og prosjekter
  God tur videre

  SvarSlett
 2. Oj så spennede.:)) det så jo riktig så hyggelig ut..)

  skjønner dere har hatt en super tur.:)

  takk for titten.:))

  SvarSlett
 3. så fin reisemåte dere har valgt. Tog er en fin måte å reise på særlig når en får en slik komfort.

  SvarSlett
 4. For en flott måte å reise på!! Synes det er veldig gøy med reiseinnleggene dine- så jeg blir i alle fall ikke lei;)

  SvarSlett
 5. Synes det er spennende med reiseskildringene dine, absolutt ikke kjedelig!!
  Det høres koselig ut å reise med tog!
  Så fint det blir det bakstykket på puta, flott hekleteknikk!:-)

  SvarSlett
 6. For en artig måte å reise på! Du snakker om "å gjøre" Amerika! Koselig at du deler turen med bloggevennene dine. Jeg setter ihvertfall pris på det.
  Riktig god !7. mai og pinse!
  Vi reiser nordover til Kristiansund og feirer 17. mai og videre til Trondheim i pinsa.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 7. Blir på ingen måte lei av reiseinnleggene dine! Tvert imot så syns jeg de er utrolig interessante og du forteller så mye spennende! Flotte bilder er det alltid også. Det ser ut som dere hadde en fantastisk togtur med masse god mat, flott utsikt og møte med nye mennesker:)

  Kos deg videre!

  SvarSlett
 8. Det er jo en helt utrolig reise du er på. Jeg synes det er supert å se på. Spennende er det at dere gjør det også. Gled deg videre og bare vis bilder og fortell. ;)))

  SvarSlett
 9. En annerledes og kanskje mer avslappende måte å reise på, selv om det selvsagt tar lengre tid. Men så blir jo selve reisen også en større del av opplevelsen. Luksus med tre retters både lunch og middag.
  Ha et fint opphold videre!

  SvarSlett
 10. Så flott reise dere er på. Og det minner jo også om Orientekspressen, som du nevner her.
  Jeg reiste en med i USA en gang, og planla dette et år, så jeg leste om forskjellige transport-måter å komme seg rundt på. Faktisk kostet det endel med tog, husker jeg, så vi valgte å fly til de stedene vi besøkte.
  Jeg er ikke lei av reiseinnleggene dine, og gleder meg til neste innlegg, som må være fra LA.......
  Ps: jeg har San Fransisco som en favoritt. Skal dere innom der også?
  God tur videre.

  SvarSlett
 11. Det så ut som en togreise for meg...helt herlig! Jeg hadde nok elsket det , i steden for masete flyplasser og sikkerhetskontrollen og mas og kjas. En reise i fred og ro og med god tid der man i tillegg kan prate med andre og se noe utenfor vinduet.

  SvarSlett
 12. Så herlig tur dere har hatt! Kunne nok kost meg masse på en slik reise! God tid til strikking og prating! :)

  SvarSlett
 13. høres fantastisk ut. Som dere koser dere og så masse dere får sett. Ein herlig måte å reise på samtidig som dere slipper å kjøre eller stå i flykøer og slikt. Kvar går neste etappe

  SvarSlett
 14. Vi har jo fått være med på reisa så vi kan ikke klage på dette vel:) Syns det er moro å høre fra reisene folk gjør jeg:) Takk for at du deler:)

  SvarSlett
 15. Herlig, det er så gøy å lese om turen(e) dine, føles nesten som å ha vært der selv :)
  Det må ha vært en opplevelse å reise med et slikt tog!
  Gleder meg til neste oppdatering fra deg.
  Ha det fortsatt fint.
  Klem

  SvarSlett
 16. Fantastiske bilder...jammen har du sett mye på turen din!
  Og nok en flott måte å resie på :)

  Ønsker deg fine maidager
  Klem!

  SvarSlett
 17. For ein spennande og fantastisk tur :)

  SvarSlett
 18. Høres innmari all right ut å reise på den måten! Får jo sett så mye mer enn om man flyr :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 19. Og nei, jeg er IKKE lei reiseskildringene dine! Og denne togturen var det morsont å få være med på. Jeg har vært noen ganger i USA og kjørt mye bil. Har aldri renkt på at tog kunne være et alternativ!

  SvarSlett
 20. Det er utrolig gøy å følge deg på reisen, så det må du ikke slutte med (synes nå jeg, da..) Artig å høre om det toget også. Et godt alternativ til kjedelig flyplasser. Dessuten får du jo sett mye mer fra et togvindu. Vi hørte forresten om en skyteepisode i New Orleans. Kos deg videre i USA.

  SvarSlett
 21. Nei, blir aldri lei av reiseskildringer! Det er veldig artig å lese om turen deres! Og for en spennende måte å reise på - ante ikke at det fantes noe sånt. Har aldri sett Missisippi River - trodde den var mye bredere, men de hadde vel lagt broen et sted det var smalt.
  Ser frem til fortsettelsen!

  SvarSlett
 22. Alltid kjekt å se hva andre opplever og får ofte gode reisetips, som du har gitt oss. Ikke alltid fly er den beste og enenste løsningen. Nydelig solnedgang du har fanget. Har aldri vært i USA.

  SvarSlett
 23. Ja nå har jeg gledet meg hele kvelden til å lese innlegget ditt i fred og ro..Og hvilken opplevelse:-) :-) :-)
  Du skildrer det så bra att jeg føler nesten jeg er der..måtte le av den lille kupeen hi hih..og så toetasjes tog???Du verden mye rart i Amerika:-) :-) :-)
  Kan tenke meg en stemningsfull reise med masse ipplevelser for livet:-)
  Artigt med den puten..Tror jeg og skal prøve meg på sånt..er litt lei av labber..
  Da må du ha det fint og håpe du får en fin 17 mai derborte:-) :-) :-)

  SvarSlett
 24. Tusen takk for koseloge kommentarer hos meg :)
  Masse kjekk reislesning her hos deg, og mye flott håndarbeid.
  Legger meg til som følger her jeg, og putter "deg" inn i bloggrullen min, slik at jeg får med meg neste etappe!
  Kos deg masse, og fortsatt god tur..

  SvarSlett
 25. Blir aldri lei av å være "med deg" på tur "over there".
  Lære noe nytt hver gang jeg leser jeg!
  Gleder meg til å se den puta ferdig - herlige farger!
  Klem til deg med takk om flotte kommentarer inne hos meg på mitt lille roterom som bugner over av restegarn for tiden - det tar nesten litt av .. .haha...

  SvarSlett
 26. For en flott måte å oppleve et land på, jeg er imponert over hvor mye dere får med dere. Herlige bilder av en tur som høres helt super ut. Kos dere masse!

  Klem
  Netta

  SvarSlett
 27. Anonym16/5/13

  For en flott togtur. Jeg toger en gang i året og det er sommerens tog tur fra Oslo til Bergen - flott det også.

  Liker hekleriene dine og dine tidligere innleg.

  Denne bloggen blir herved innlemmet i Blogg-favoritter som besøkes hver dag.

  - Marianne

  SvarSlett
 28. Jeg blir IKKE lei av å se bildene og historiene du legger ut her ihvertfall. Jeg storkoser meg når jeg leser bloggen din! :)

  SvarSlett
 29. Hei.
  For ei flott reise og fin reisemåte. Dette ser aldeles spennande ut. Eg har rulla meg ned gjennom innlegga og sett alt det kjekke som er til og med garnbutikk :)) Så supert. Fine handarbeid du har laga også.
  Her må eg legge meg til som følgar så eg får følge deg vidare :))
  Ha det fortsatt fint og god 17. Mai.
  Klem frå MarJE

  SvarSlett
 30. Høres ut til å være en kjempespennende måte å reise på. Mitt tantebarn reiste til Los Angeles i går. Hun venter på arbeistillatelse og skulle signere en del papirer før det går i orden.

  Her strykes bunadsskjorter :) :) :)

  SvarSlett

 31. Hello, Ruths datter.

  Lovely and heartwarming your works..

  The prayer for all peace.

  Greeting.
  Have a good weekend. From Japan, ruma❃

  SvarSlett
 32. For noen flotte reisebrev du lager. :)
  Forstår at dere virkelig "gjør" USA på denne reisen. Hvor lenge har dere tenkt å være der? Har planlagt en liten rundtur for mannen og meg om noen år, hvor jeg tenkte å sette av 3 kanskje 4 uker? Har NYC, San Fransisco, New Orelans, Washington og til slutt Hawaii på blokken... Vi får nå se hva vi klarer på den tilmålte tiden. Følger derfor veldig spent med på deres reise. :)

  SvarSlett
 33. Ojojoj....JA hvis ikke du koser deg så vet ikke jeg!
  Fantastiske bilder du viser. Og hekleriene dine er jo bare såå sjarmerende;)

  klem fra Anne.

  SvarSlett