tirsdag 24. september 2013

Den som leter skal finne


Jeg har lenge lett etter Kauni regnbuegarn, men ikke funnet det noen steder. Hverken  på nettbutikker eller garnbutikker i nærheten.I går skulle jeg treffe noen venninner på bystasjonen i Bergen. Togstasjonen ligger rett over gaten. Der visste jeg det var en flott garnbutikk på selveste stasjonsområdet. Husker ikke hva den heter, men der hadde de akkurat fått inn dette garnet. Jippi!! To nøster ble med meg hjem. Er ikke helt sikker på hva jeg skal lage, men noe med en regnbue blir det vel.


For tiden går det i Glamourstrikk her hos meg. Holder på med et sjal. Dette kommer nok til å ligge under et juletre til jul. Strikker fem rilleomganger. Tar to kast mellom hver maske, for så å slippe de ned igjen på neste runde. Må ha tunga beint i munnen når jeg kaster. Lett å kaste en for mye. 

Den som leter skal finne sies det. I dag var det bare det superfine været. På gåturen min, stakk jeg innom Fretex med en pose klær som jeg ville gi vekk . Med det samme jeg var der tok jeg meg en sveiperunde gjennom butikken. Der lå det en plastsekk med mange nøster oppi. For kr 149 ble sekken med hjem. Garnet hadde ikke mavebelte, men sekken var merket Lerke. Garnet inneholder 52 % fin merinoull og 48 % Egyptisk bomull, og har fargen Skifer.Vel hjemme igjen åpnet jeg sekken, og talte 19 nøster. Inn på nettstedet ser jeg at et nøste koster kr 44.  Wow for et kupp. På butikk ville hela sulamitten kostet kr 836. Absolutt et godt kjøp, men hva skal jeg lage av dette da? Må i tenkeboksen. Noen som har strikket eller heklet med dette garnet? Kanskje dere har et tips til meg.

26 kommentarer:

 1. Anonym24/9/13

  Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 2. Jillt med slike kupp:).Fint garn i ein fin farge. Spennande å se kva det blir av det. klem

  SvarSlett
 3. Så flott garn du har funnet, jeg gjorde nettopp et posesalg kupp, kjekt! Jeg elsker Kauni, herlig garn! Happy Knitting!

  SvarSlett
 4. Snakk om å være på rett sted til rett tid! Gratulerer med nytt, fint garn til en billig penge! Dette blir nok til en sid jakke eller tunika. Har ikke strikka noe av Lerke, men har hørt mye fint om det.

  Lykke til!

  Klem

  SvarSlett
 5. Så heldig du var ! Fretex er et skattkammer !
  Jeg har strikket halser av Lerke. Myke og deilige !

  SvarSlett
 6. Så mye herlig garn!
  Må nok til Tromsø eller Narvik snart, eller Harstad...

  SvarSlett
 7. For et kupp du gjorde på Fretex!! Heldig var du også som fant Kauni! Kan tenke meg du er glad! Det sjalet du strikker blir skikkelig fint! :) gleder meg til å se hva de nye nøstene skal bli :)

  SvarSlett
 8. Heisann
  Kaunigarn har jeg solgt i butikken, og kjøpt i DK når jeg har vært der. Har noen nøster liggende, ja...... Mulig jeg må sende deg en ny oppskrift du kan bruke garnet til....... :)
  Lerkegarnet er nyyyydelig! Jeg har strikket luer av garnet. Det er godt å strikke med og det blir en jevn fin strikk av det. Og det klør IKKE. Du kan jo strikke en kjole/ tunika

  SvarSlett
 9. ......av lerkegarnet, og vil du ha litt striper eller fargemønster, kandidat jo bare kjøpe etpar nøster i andre farger til.
  Sjalet du strikke er kjempefint. Ser jeg små paljetter

  SvarSlett
 10. Så flink du er :))
  Sikker på det blir fint :)

  Klem klem

  SvarSlett
 11. Så fine fargenyanser på Kauni-garnet du har kjøpt!
  Jeg har også strikket sjal av den oppskriften du bruker. Nå har jeg strikket et lignende sjal, men gjort en liten vri på oppskriften...(kommer på bloggen snart...)
  Så heldig du var som fant så mye flott garn til en billig penge, det blir spennende å e hva du skal strikke av det :-)
  Ha en fin-fin dag!

  SvarSlett
 12. Wow det var flott, og litt av et kupp.
  Og jeg er sikker på at resultatet blir utrolig flott, du er bare såå flink å trylle med garn.
  Og regnbuefargene var nydelig. Fikk nesten lyst å strikke jeg og nå med de fargene.
  Du inspirerte meg nå, og jeg tror jeg må gå å kjøpe garn jeg og.
  Datteren min har strikking på skolen og hun hadde også elsket dette garnet.
  Hmm... ja nå fikk jeg noe å tenke på.. hihi..
  Ha en fin dag :)
  Klem Margareth

  SvarSlett
 13. Anonym25/9/13

  Pent sjal du lager,du er så flink til å strikke. Mye fint garn du har kjøpt,blir inspirert her hos deg. Jeg hekler på 2 jakker for tiden,til meg selv denne gangen. Det grå garnet hadde vært flott til heklejakke da,kan tenke meg at du kler grått. :))
  Klem.

  SvarSlett
 14. Eg har strikka mykje i det garnet. Det er berre heilt supert. Det første eg tenkte på når eg såg det garnet hos deg var denne jakka eg strikka til min datter i sommer http://gretashobby.blogg.no/1371381781_sommerkveld_jakke_fot.html. du skal ha rikelig med garn til den. Oppskrifta står i dette heftet. http://www.sandnesgarn.no/hefter/dame/1009-mix-dame-9041009. Den er strikka i alpakka der, men vart super i lerke. Min datter digger den og eg vurderer enno om eg skal strikke meg ei sjølv.

  SvarSlett
 15. Kos deg med det flotte garnet! Nydelig sjal du lager! :)

  SvarSlett
 16. Tydeligvis en heldig dag for deg. Blir spennende å se hva du får ut av garnnøstene.

  SvarSlett
 17. Skal si du finner deg mye fint garn rundt forbi! :)
  Fint skjal du holder på med også!

  Håper du får en fin helg, og strikket mye ;)

  SvarSlett
 18. Heldige deg, for noen kupp du har gjort :) Tenker du tryller fram noe lekkert :)
  Ønsker deg en fin helg!
  Anette

  SvarSlett
 19. heldige DU ;)

  denne tråden er på min ønskeliste også - men eg har ikkje gjort så mye for å anskaffe meg det ---MÅ berre gjøre unna noe anna først ;)

  morgen smil fra monika

  SvarSlett
 20. Anonym29/9/13

  Her har du Kauni garnet, ja :-) Jeg anbefaler deg å kombinere det med Finull. Jeg har forsøkt både finull og Pickles Pure Wool, og begge går bra, men jeg følte at finulla passet best :-)

  Skikkelig kupp du gjorde med det Lerke garnet i går. Jeg har faktisk strikket flettegenser til svigermoren min av det. Hun ville så gjerne ha flettegenser som ikke var så varm som ull. Så hadde jeg vært deg ville jeg lett etter et fint jakkemønster. Synes fargen ville passet til det også :-)

  Lykke til med prosjektene uansett :-))

  SvarSlett
 21. Hei, takk for hyggelig kommentar:-) Litt av et garnvarp du har gjort, Lerke er et fantastisk herlig garn. Jeg har strikket tunika til prinsessene - garantert kløfritt, mykt og godt.

  Ha en fortsatt fin søndag

  SvarSlett
 22. Litt av et kupp du gjorde der. :) Lerke er et flott garn som jeg har strikket en del med, både gensere og kjoler til barn. Godt å strikke med, samtidig som jeg synes det holder fasongen greit. Litt tyngre enn ull, men veldig behagelig ved bruk. :)

  SvarSlett
 23. Oh my goodness! This is a fabulous yarn find...I have been loving gray lately. I like it with a pop of bright color. Nice job!

  SvarSlett
 24. Ja, her produseres det fortsatt like mye! Flink du da :)
  Jeg var på garnsalg før helga, og jeg kom jeg med 84 nøster bomullsgarn!!!! OMG!!! Jeg rødmer nesten når jeg tenker på det.... Men jeg er i gang med å hekle en puff til å oppbevare ekstradyner i, så det skal i alle fall ikke bli lliggende ubrukt :)
  Takk for at du tittet innom, kommenterte og ikke har glemt bloggen min!
  Ha ei fin uke!
  Vakre tanker fra K@ri*

  SvarSlett
 25. Såå heldig du har vært:) Må være gøy å komme over slike funn når en
  kan det der med strikking:))
  Du tryller frem de lekreste ting med strikkepinnene du:)
  Ønsker deg en fin kveld!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 26. Sjalet du strikker på ser veldig lekkert ut! Jeg har fullstendig hobby-tørke og søker rundt i blogger etter inspirasjon - det fant jeg hos deg :)

  SvarSlett