fredag 30. januar 2015

Norske Ikoner og AcnegenserUkene går så fort synes jeg. Ikke før har vi startet på en ny uke, så er det helg igjen. Her kan dere se hva jeg har klart å strikke. Dette er min kjære i Marius 2 fra Norske Ikoner fra Sandnes. Er litt kry ser du, for å strikke en stor herregenser er ikke hverdagskost for meg. Jeg har strikket den i skjul, så det skulle bli en stor overraskelse til jul. Fargen kommer ikke helt til sin rett her på bildet. Den er dypere blå enn bildet viser, og passer på en prikk. Strikket i Silja på pinne nr 3. En snill kollega hjalp meg med å klippe hull for armene. (Jeg kan ikke sy) Han bruker den ofte. Stasplagg...spør du meg.


Her kommer blåfargen bedre fram.

I siste liten før jul mekka jeg en Acnegenser til datteren vår. Den ble godt mottatt den også. Deilig og myk i fayerytale. Veldig kjekt å strikke denne. Går såååå fort.


Nå holder jeg på med noe til meg selv. Laget jo en Nancykofte tidligere. HER. Den ble dessverre for stor, og tenk jeg fikk solgt den på facebook. Nå prøver jeg igjen. Denne gang i Rauma finullsgarn og tynne pinner, og blir den ikke passelig denne gangen går jeg i luften. (smiler)


God helg til dere som stikker innom bloggen min. Må ha meg en kopp koffeinfri kaffe med noe godt til siden det er helg . Ny bruktkopp. I like. :-)

21 kommentarer:

 1. Flotte gensere, Acne har jeg lenge hatt på listen ! Ha en god helg, hilsen Beth

  SvarSlett
 2. Virkelig flott Marius, klassisk og fin!
  Apropos nålefilting; du trenger ei nål til det bruket (den har tagg og er veldig spiss), deretter må du legge noe under (hos meg inne i votten), for nåla skal jo gjennom. Jeg brukte bare garn på votten, la det ut som et hjerte, og så begynner du stikkingen..må stikkes mye for å få det festet..veldig enkelt egentlig:)
  God helg!

  SvarSlett
 3. Den herregenseren sitter jo som et skudd! Knallfin! Jeg har også kjøpt det heftet og gleder meg til å strikke eskimogenseren etterhvert. Husker den fra jeg var barn.
  Lykke til med neste Nancy!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 4. Holder pa med en Acne genser, jeg ogsa. Litt skummelt for jeg har aldri gjort en hel genser alene - mange andre ting/tang/plagg, men fikk alltid hjelp av mamma til genserene... Vel, det er vel bare a hive seg utpa! Siden den ikke skal klippes I, sa gar det vel bra...?

  SvarSlett
 5. Flotte gensre! Genser i herrestørrelse er ikke å kimse av, godt jobba. Fargevalget du har på Nancykofte ser kjempefint ut, gleder meg til å se den ferdig.
  God helg:)

  SvarSlett
 6. Huff ja, de helgene kommer jammen fort her også! Men jeg liker egentlig godt helgene jeg, så det gjør forsåvidt ikke så mye allikevel ;)

  Så flink du er til å strikke mønster -og gensere! Jeg er ikke så flink til det mønster-strikket jeg, så for min del så blir det mest "rett opp og ned-strikking" :)

  God helg til deg!

  SvarSlett
 7. Så flott Mariusgenser til din kjære. Ser den passer helt perfekt. Og detver så morro når det vi strikker blir brukt. Jeg strikket jo en til sønnen i sommer, og han bruker sin hver dag, han!
  Nå skal jeg strax ha en til på pinnene, til min stesønn, for han ville også ha.
  Jeg strikket også en Acnegenser, ganske lik den du strikket, til jul. Nå er atter en på pinnene , men ensfarget.
  Så artig det pannebåndet i forrige innlegg var. Strikker du sirkler som kan flettes.......?
  Deilig med helg....for dem som har fri. Jeg kom nettop fra jobb, og skal på'n igjen i morra. Men nå er det litt rødt i glasset, så nå skal jeg kose meg med vin og strikketøyet.
  God helg. Klem

  SvarSlett
 8. Fantastisk flotte plagg du har strikka. Og gensaren til mannen satt jo som eit skudd. Lukke til med Nancykofta, og god helg :)

  SvarSlett
 9. Her var mykje fint strikk :). Du har vert goé. Likt godt fargevalgene dine. Ha ei fin og kreativ helg.

  SvarSlett
 10. Så flotte plagg! Min mann har også ymtet frempå at han kunne tenkt seg en Marius, så i løpet av året skal han også få en :) Herlige farger på Nancy :D Blir nok knallfin! Nyt helgen :) Klem

  SvarSlett
 11. Heldige mannen og dere andre. Fine plagg. Ønsker meg Nancy. Er så fin.
  God helg...

  SvarSlett
 12. Du verden, skal si du har vært produktiv. Ikke enkelt å skulle strikke genser til mannen sin i skjul... Eller, her i huset er jeg ikke sikker på om min mann ser forskjell på prosjektene mine. Du har vært flink, og ekstra gøy når det blir passelig..

  SvarSlett
 13. Du sitter ikke med hendene i fanget lenge av gangen etter produksjonen å bedømme. Herlige gensere alt sammen. Lykke til med nyprosjektet!

  SvarSlett
 14. Så mange fine gensere du har strikket! Den herregenseren er så fin, neste genser til mannen tror jeg må bli den.
  Kos deg videre med Nancy strikk :)

  SvarSlett
 15. Så flott Marius genser du har strikket, og hvordan klarte du å strikke den i skjul? Jeg strikket kofte til Bygårdsmannen til jul, og vet alt om store størrelser! Puh! Men det er stas når det blir så godt mottatt! Jeg gleder meg til å se den nye Nancy koften din ta form - fine farger! Ønsker deg den flott søndag! Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 16. Så fine gensere du har strikket! Krysser fingrene for at den nye Nancykofta blir passe!

  SvarSlett
 17. Så flott en genser! Skjønner godt du er stolt av den, for sånne store plagg tar sånn uhorvelig med tid. Lekker ble den :)
  God mandag til deg :)

  SvarSlett
 18. Den genseren liker jeg! Har det samme heftet og eldstemann skulle få velge seg en genser, jeg håpet at han skulle velge denne, men han valgte genseren 'Oslo' så den er jeg igang med. Flott Acne genser, akkurat lik min! Nydelige farger på Nancy kofta di, jeg har garn klar til min, men spørs når det blir…. ha en fin uke hos deg!

  SvarSlett
 19. Kjempefin genser, den har du all grunn til å være stolt av! Fine farger på den nye Nancykofta di. Tøff du som går på en ny en :)

  SvarSlett
 20. Å strikke en herrenegenser er så absolutt et godt stykke arbeid. Finale den også, at mottakeren tar den i bruk er vel også en sikker tilbakemelding på det😊

  Så leit å bruke mye tid på et plagg også passer det ikke, godt du fikk solgt kofte din på FB. Spenne farger du har valgt til den neste.

  Parken du tipser om i NYC skal jeg ta med til neste besøk, alltid kjekt medlidenhet tips sommer ikke finner i reisehåndbøker.

  SvarSlett
 21. Det var noen flotte gensere - spesielt den til mannen! Kunne godt tenkt meg en sånn genser selv, jeg. Sukk, så mange fine mønstre, så liten tid. Ha en riktig fin helg!

  SvarSlett