torsdag 31. mars 2016

Fanakoften

 
 
Begynte med en Fanakofte for noen uker siden. Mønsteret jeg strikker etter er et gensermønster, og garnet er tykkere, og pinnene et nummer større enn mønsteret tilsier. Ja...da må det bare gå galt. Strikket i vei jeg da i to størrelser mindre enn jeg bruker, og lot det stå til. Gjett hva resultatet ble?  Koften ble ca 40 cm for vid. Ja ja.... sånn kan det gå. Det ble å rekke opp. Var kommet til halvveis i stjernemønsteret. Uhu...


På hytten i påsken satte jeg i gang på nytt. Her med påskeeggtrøst, og et og annet blad å kose meg med underveis. heldigvis måtte jeg ikke rekke opp så mye på armene. Justerte bare litt. Vel hjemme igjen er jeg nå klar for å sette sammen bolen og armene. Får bruke helgen til det. Litt surt å sitte og strikke med opprekkingsgarn da. Jeg strikker nå etter størrelse ca x small . Jeg vet det finnes en utregning for å finne rette størrelse i forhold til garn osv, men jeg tok en råsjangs.  Ja ja, sånn gikk det.

 
Mens vi var på hytten i påsken var det Vaffeldagen, og det var noe barnebarnet satte pris på. Det ble vafler og kos i utestuen. Et kort innlegg denne gang. Ønsker dere alle en superfin helg.

20 kommentarer:

 1. Fanakofta i brun og kvit er flotte greier! Go hælg;))

  SvarSlett
 2. Åååå. så kjedelig. Sånt er surt, men allikevel hvert strevet når man blir fornøyd etterpå :) Fin blir den!!
  God helg til deg.
  Klem

  SvarSlett
 3. Lykke til med Fanakofte. Til slutt vil det være veldig vakkert :-))
  Jeg strikket julekjole og pinne brakk og etterpå jeg hadde tenkt kjolen er for stor og nå jeg har jeg det klart siden 2 uker. Og det er vakkert... jeg gleder meg. Lykke til med dine kofte :-) klem fra Viola

  SvarSlett
 4. Å nei så kjedelig ¨rekker opp. Ikke minst å strikke med oppreksgarn.
  Men uansett, kjempefin blir den. God helg til deg og dine.

  SvarSlett
 5. Uff da, men du står på og det blir helt sikkert bra til slutt;-)
  Håper du får en fin helg og lykke til med monteringen.
  Klem fra meg:-)

  SvarSlett
 6. Det blir ei flott Fanakofte, i lekre fargar.
  Bra du ikkje mista motet når den vart for stor, det trur eg
  at eg hadde gjort...
  Ynskjer deg ein fin fredag.

  SvarSlett
 7. Klart det er pyton å rekke opp SÅÅÅ mye! Det er nok ei mager trøst, men jeg må også ty til denslags... GOD HELG! Synnøvehilsen

  SvarSlett
 8. Kjener denne følelsen ja. Men tror nok jeg ville ha fulgt ditt eksempel med å rekke opp. Surt, men utrolig godt når man endelig er i mål. Lykke til med fortsettelsen!

  SvarSlett
 9. Det er ikke alltid det stemmer med rett garn og pinner heller, det har jeg opplevd... Godt du ikke mistet motet! Lykke til med innspurten :)

  SvarSlett
 10. Kjedelig å måtte rekke opp, men det ser virkelig ut til å bli bra til slutt! Flott fargekombinasjon på kofta di!

  SvarSlett
 11. Ja, det er alltid kjedeleg å måtta rekka opp. Det blir i alle fall ei flott kofte i fine fargar :) God helg.

  SvarSlett
 12. Kjedelig å måtte rekke opp, men det må vi tydeligvis gjennom noen og enhver innimellom.. Artig med Fanagenser, jeg publiserte nettopp et innlegg om min ferdige Fanagenser.. Like fin, like tidløs som alltid. Kos deg med fortsettelsen av dette koselige strikketøyet, og kos deg med bladet.. jeg venter på det i posten.. Måtte etterlyse det, men det kommer snart.. God helg.

  SvarSlett
 13. Ergerlig å måtte rekke opp, men må man, så må man! Er ikke alltid så lett å få størrelse til å stemme selv med riktig garn etter oppskriften, syns jeg. Fin ser den ihvertfall ut til å bli!

  SvarSlett
 14. Kjedelig å rekke opp. Men lurt å gjøre det, sånn at du blir fornøyd med resultatet :-)

  SvarSlett
 15. Kjedelig å rekke opp men det blir det beste 😍 Fine farga du har valgt 😍 Lykke til

  SvarSlett
 16. Ser du har fått mange trøste-kommentarer her, og det kan vi vel trenge noen ganger. Jeg er også snar til å velge andre garntyper enn oppskrifta sier, og da blir det gjerne litt opprekking, eller vi kan kalle det spenning i hverdagen.
  Kofta di blir nok fin skal du se! Her er det gråværssøndag, og jeg må ta et rufs i huset etter morgenkaffen. Mye flyter fremdeles etter påskeferien. Har planer om å hente fram sykkelen også.

  Ønsker deg en fin søndag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 17. Hei, og tusen takk for koselig hilsen hos meg. Etter mange år fik jeg lyst å starte ny blogg - koselig om du vil følge meg :)

  Du er som alltid kreativ og flink - fanakofta blir nok skikkelig fin :)

  SvarSlett
 18. Ånei, 40 cm for stort, det er bittert! Jeg synes alltid det er en så god følelse når man kommer FORBI der man måtte rekke opp. Det ser ut som om du har kommet til det punktet nå :)

  SvarSlett
 19. Resultatet blir helt sikkert bra til slutt! Det er ikke alltid man er heldig med utregningene og beregningen av strikkefasthet. Det kan skje alle. Kjedelig å rekke opp, men det er bedre det, så du blir fornøyd til slutt. Fint med brunt og hvitt!
  Ønsker deg en fin vår!

  SvarSlett
 20. Fine farger på garnet og synd du måtte rekke opp, men det må jo passe . Jeg hadde gitt opp etter vrangborden så beundrer pågangsmotet på strikkere med sååå mange masker...

  SvarSlett