fredag 19. april 2013

Rosie Posies og Moss StitchesJeg holder på med hekling som vanlig. Prøver å lære meg flere ruter og nye teknikker. 
Jeg fant tutorial for denne hekleruten på bloggen  Cherry Heart.  Oppskriften finner dere her. Rutene er kjempesøte, men jeg ble ikke så fornøyd med fargene. Særlig den mørkerøde fargen fikk jeg litt i vranga. Ble litt oppgitt da jeg la rutene sammen. De passet absolutt ikke sammen. (Rart jeg ikke så det før da.) Sukk. 


Så da ble det lappepause. Begynte med noe annet som jeg hadde sett inne på en blogg en gang. Lette lenge. Jeg er ofte innom andre blogger, og ser noe som jeg har lyst til å lage. Så tenker jeg at dette finner jeg  igjen senere. Så glemmer jeg hva bloggen het, og så blir det å lete da.Til slutt fant jeg igjen bloggen  Suz Place. Metoden heter Moss stitches. Ser nesten vevd ut.Arbeidet blir tykt og solid. Dere finner oppskrift her. Her sitter jeg ute i sola og hekler. Der vi bor er det en atriumshage, og der blir det varmt. Her hadde jeg over tyve grader i sola. Bildene blir litt lyse med så mye sol.


Jeg lærer masse ved å se på andres blogger. Hvis jeg ikke får det til så fusker jeg litt, og later som om det er akkurat slik det skal være. Det ser riktignok ut som om jeg har fått til dette mønsteret da. Deler et ordtak med dere i dag som har florert på Facebook i det siste. Synes det passet her i dag.

Hvis noen noensinne forteller deg at ditt arbeid
er uprofesjonelt, så husk at amatører bygde
Noas Ark, mens fagfolk bygde Titanic !46 kommentarer:

 1. Så mye fint du hekler på! Artig og spennende å se nye mønster og hekleteknikker!! Jeg er enig med deg; det er så mye fint å bli inspirert av!
  Skjønner ikke helt at du er misfornøyd med fargevalg på heklarutene!? Synes det ser veldig flott ut! Ofte kan det være lurt å legge bort arbeidet en stund, når man tar det frem igjen ser man det med nye øyne!
  Ønsker deg en fin-fin fredag! :-)

  SvarSlett
 2. fine hekleting du lager. Hekling er visst det eg gjer minst av, det vert mest strikking med meg.

  Ha ein fin fredag og ei god helg.

  SvarSlett
 3. Morsomt ordtak på slutten der ;) Veldig fin hekling, spennende med den vevteknikken!

  SvarSlett
 4. Fine heklaruter, jeg er enig i de røde, men kan du ikke ta å bruke de i noe for seg selv da som en pute eller noe? Skal se litt nermere på teppelinken du la ut for det så råkult ut. Vel ha en fin dag i dag og :-) Klem Beate

  SvarSlett
 5. Lappene ble veldig fine, og jeg tror jeg er enig med deg ang. de røde. Det er så mange fine lapper, så det er litt rart at det strikkes så veldig mange granny-lapper:-) Morsom den vev-hekle-teknikken også; flink du er som klarer det uten mønster! Ha en finfin helg, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 6. Flotte lappe, den røde var kanskje litt mørk. Men ikke værre enn at du helt sikkert finner noe fint å bruke dem til :)
  Nydelig det teppet også!
  Kos deg i sola, her regner det.
  Klem fra Berit

  SvarSlett
 7. Jeg synes lappene er fine jeg - hva om du hekler de sammen i en av de lyse fargene, rosa, gul, blå eller grønn alt etter hva det skal brukes til :) Jeg synes det ser nydelig ut :)
  Håper du finner noe å bruke det til. Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 8. Kjempefine ting du lager. Lapper er gøy. God helg;-))

  SvarSlett
 9. Jeg har også akkurat lært meg å hekle den type oldermorruter, og synes de er kjempesøte, jeg synes fargekombinasjonene du har brukt er fine jeg. Det heklete teppet var også lekkert!! Det er så kjekt å lese andres blogger og hente inspirasjon, så takk for at du deler, og det var helt herlig å lese om noas ark og Titanic, ler meg ihjel:)))

  SvarSlett
 10. Hei igjen. Lurte bare på en ting, er ikke dette samme fremgangsmåte som teppet du har heklet som du kaller sirkler i kvadrat?? Klarer ikke se hva som er anndereldes med de to metodene.

  SvarSlett
 11. Jeg er litt enig med deg at de rødaktige skilte seg litt ut. Men det kan bli fint når du blir ferdig for det. Ikke gi opp!
  Har litt dilla på oldemorsruter,jeg også. Fargekombinasjonene er uendelige. Og nå, etter en lang vinter trenger jeg farger.
  Ja,det er utrolig mye inspirasjon å hente der ute i den store bloggverden. Jeg har begynt å lagre under favoritter så jeg finner de igjen.

  God helg! Og jeg kommer helt sikkert innom igjen.:)

  Klem fra Meta

  SvarSlett
 12. Kjempesøte oldemorsruter!
  Og jeg likte "moss stich'ene" dine. Nydelige farger!

  SvarSlett
 13. Jeg har ei kladdebok ved siden av PC-en. Der skriver jeg opp gode ideer, navn på bloggen der jeg har funnet dem pluss dato. Da er det lett å finne igjen det jeg vil studere nærmere og eventuelt bruke.
  Ellers er "hekleriene" dine kjempefine!

  God helg!

  Klem

  SvarSlett
 14. Hei og tusen takk for hyggelig kommentar hos meg!:)
  Her oser det av herlige ting du lager! La meg til som følger:)
  Ønsker deg en nydelig helg!
  Klem fra Janne

  SvarSlett
 15. Flott teppe du hekler. Oldemorsruter er kjekke å hekle. Goé helg til deg. Jillt du er innom bloggen min. Du er flink til legge igjen kommentarer det varmer.

  SvarSlett
 16. Du har fine lapper. de lappene som ikke passer sammen,passer sikkert i et annent prosjekt?
  Flotte ting lager du:-)

  Jeg strikker vårlue til barnebarnet mitt på 2,8 for tiden.Hun spurte mormor så fint.Nå har vi vært på garnbutikken,og hun har valgt farge på bomullsgarnet selv.
  Det ble ikke noe sjokk at det ble rosa..

  Ha en flott vårlig helg der du er.

  SvarSlett
 17. Du er jo bare en "kløpper" med heklenålen - flotte bestemorsruter, og farvene synes jeg var fine jeg!!

  Ønsker deg en strålende flott helg - forhåpentlig med sol og flott vårvær :)

  Klem fra Hildegunn

  SvarSlett
 18. Du har jo laget så mye fint, at da skjer det vel at en bommer litt innimellom.. Men det er ikke sikkert det er så ille, eller at du kan legge bort dem med mørkerød og lage nye uten.. Nyt solen og varmen i NY, her er det litt sludd, litt surt og fremdeles litt vinter..

  SvarSlett
 19. Hei på deg!
  Ja nå har meg og J.sittet her og kost oss med dine bilder på nattevakt!Mye morsomt og mye lekkert du lager:)
  Tenk att dere har 20 varmegrader!Misunnelig!Her har vi fire fem grader og det vanlige bergensregnet.Måtte smile av det lille visdomsordet!Det kopierer jeg og linker til deg!(vist jeg får det til)
  Har desverre ikke pese for tiden.må vente til feriepengene kommer.Så det blir masse bøker og tur i fjell og skog i stedet!

  Lykke til vider på din reise og håper på mere flotte inlegg:)hilsen anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anita !
   Her er klokken bare 20 om kvelden. Vi er hjemme i leiligheten i kveld. Snart spise middag. I morgen skal vi på tur til en liten by utenfor New York.Hils til J fra meg.
   Klem til dere begge

   Slett
 20. Elsker slike heklete tepper og skulle
  gjerne ha kunnet dette. Kan ikke tenke
  meg noe som er bedre å ha over beina
  en kald høst/ vinterkveld ღ Kommer til
  å bli kjempefint :)
  Ønsker deg en strålende flott helg
  - forhåpentlig med sol og flott vær :)
  Stor klem fra Mette :)

  SvarSlett
 21. Hei!Takk.J.sender deg en liten hilsen og!
  God middag!))

  SvarSlett
 22. Heisann!
  Så koselig at du fant veien innom meg :)
  Takk for fine ord, og velkommen som ny følger..håper du vil trives!
  Så spennende å være i New York! Nå har jeg kikket på innleggene dine nedover,
  gøy å lese!
  Ønsker deg spennende dager fortsatt ;)
  Klem Mirjam

  SvarSlett
 23. Kjempesøte lapper! Enig i at den mørkerøde kanskje ikke var det beste valget. Kanskje du skulle ta dem opp, i stedet for å irritere deg hver gang du ser på dem? Lappeteppet ser veldig flott ut! Så mye fint du har laget!
  Takk for koselige kommentarer! :)
  Ha en god helg!
  Klem Lisa

  SvarSlett
 24. Bonjour je viens du blog D ' ANITA j'adore ce que tu fais et j'ai du en faire mais il y a fort longtemps
  quel beau travail

  SvarSlett
 25. Je ne peux plus laisser de messages chez ANITA c'est normal
  merci de m'aider

  SvarSlett
 26. Herlige hekleprosjekter i flotte farger! :)

  SvarSlett
 27. Flotte hekleprosjekt :) Det ser ut som teppet ditt består av ei fm, og ei lm. Det blir veldig fint. Det er slik eg heklar klutane mine, og eg har vel hekla eit teppe og. Tusen takk for koseleg kommentar på spinnebloggen min :) God helg.

  SvarSlett
 28. hi thanks for the link back, looks really pretty in pastels
  Sue x

  SvarSlett
 29. Du er så flittig og du lager de vakreste ting :-) Nydelig !!!

  Ønsker deg en fin helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 30. Jeg mener teppen blir storfin!!! Av og til det er pen å ta andre farger. Mørkerød du kan fortele - lege spredt. Jeg tenker den blir fin.
  Mange arbeid er montere.
  Vi hadde deilig været også til 26 grad, men i går var bare 10 grad og i dag igjen 18. Våren er kommer endelig. Fugler singer mer og mer og blomster vokser.
  Takk for din hyggelig kommentar til meg.

  Ha en herlig søndag. Hjertelig hilsen fra Viola.

  SvarSlett
 31. Hei!
  Det var et veldig fint mønster, og jeg skal notere meg Moss stiches bak øret (eller kanskje et lurere sted)! Jeg har lyst til å hekle meg et skjørt, og kanskje dette kunne egne seg?

  Ønsker deg en flott søndag!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 32. I love the colours you've used for the Rosie Posie Squares and thanks so much for the mention. Love the pattern and colours of the stripy blanket too, lovely and fresh.

  S x

  SvarSlett
 33. Å, så flotte ruter du har heklet.
  Ja, det med farger er ganske snodig. Setter man dem sammen i "feil" rekkefølge, kan det se galt ut.
  Jeg gjør også som deg: finner noe spennende på en blogg, og tror jeg husker det..........og det gjør man som regel ikke.
  Hvis du vil lære deg noe lignende som det du hekler på her, vil jeg anbefale Tunisian Chrochet (Hakking, på norsk) Da bruker du en lang nål, som ser ut som en heklenål. Setter masker på nålen, for så å hakke dem av i neste omgang. Det er en tykk og vevlignende teknikk. Kjempemorro.
  her er det også sol, men kanskje litt kaldere enn hos deg. har planer om å sette meg ut med håndarbeidet og en kopp kaffe etterhvert. Må bare få på plass litt husarbeid først(ellers blir det ikke gjort)
  Fin søndag til deg.

  SvarSlett
 34. Superfine arbeid du holder på med. Jeg synes rutene passer sammen. Av og til er det fint med det som brekker litt. Så likte jeg ordtaket ditt. Ha en fin søndag. ;))

  SvarSlett
 35. Så fint!
  Liker :)

  SvarSlett
 36. HEi hei:)

  Du er bare så utrolig flink med håndarbeid
  Jeg skjønner ikke at du får det til.. hehe. er helt fasinert jeg.

  Alt det fine du lager... :)
  Jeg ønsker deg en fin ny uke :) Håper vi får masse sol i byen da..
  Klem klem Margareth

  SvarSlett
 37. De lappene var jo kjempe flotte :) Slike har eg aldri sett før.
  Takk for du delte hvor du hadde funnet oppskriften! Skal ta meg en titt innom.
  Ha en fin kveld videre <3 Klem <3

  SvarSlett
 38. Synes begge arbeidene dine var fine jeg! Skjønner ikke at du kan være misfornøyd med disse. Jeg har vært i Frankfurt i helgen og der var det også over 20 grader, og magnoliaen stod i full blomst. Litt nedtur å komme hjem igjen til bladløse greiner og nordavind.

  SvarSlett
 39. Du er berre så utruleg flink! Nydelege arbeid!

  Ynskjer deg ei fin veke <3

  SvarSlett
 40. Rutene var kjempefine, så fint arbeid! Det andre arbeidet også, helt spesielt og veldig fint! Kjekk blogg du har:).

  SvarSlett
 41. Så mye flott du har heklet!

  Tusen takk for koselig tilbakemelding ang. den lakserosa kjolen, og varmt velkommen som følger til bloggen min!

  Mvh Marianne

  SvarSlett
 42. Fine heklearbeid! Eg likte teknikken på det nye prosjektet ditt. Antar at det går med ein del garn;)

  SvarSlett
 43. Så mye fint du hekler! =)
  Hyggelig at du la igjen en kommentar inne hos meg. På den måten finner man nye blogger og får ny inspirasjon.
  Ha en fin uke videre.
  Hilsen Tone =D

  SvarSlett
 44. Så fine hekleprosjekter! =)
  Syns de gule/grønne/turkise va knallfine! =D

  SvarSlett
 45. For en reise du er på og så mye fint du lager! Få deg en Pinterest konto så kan du lagre bloggsider og ideer til du får tid å se på dem en annen gang. Veldig kjekt og så 'mister' man ikke gode sider og ideer!

  SvarSlett