fredag 13. mars 2015

Mariusgenser


Ferdig med ny Mariusgenser. Ble faktisk veldig fornøyd med denne genseren. Har tidligere strikket en i veldig tynt garn. Alpakkagarn. Den har seget ganske mye, og loer en god del. Denne gangen brukte jeg et billigere, og tykkere garn. Rubin fra Sparkjøp. Litt spent var jeg for dette garnet var nytt for meg. Jeg har sett at på strikkesida på Facebook er det mange som anbefaler dette garnet. Måtte gå opp i pinnestørrelse, og ned  en størrelse. Brukte pinnenummer 2,5 på vrangbordene som i mønsteret, men brukte 3,5 på resten av genseren. Passer perfekt til meg.


Denne genseren ble nok ganske tykk og god. Det var også meningen. Kan nok bruke den som et utenpåplagg. Min kjære prøvde den også, og ønsker seg make i en annen farge. Fargen liker jeg godt. Den er ikke julerød. Litt mørkere rød med litt purpur i kanskje. Fargen er slik som bildet viser.


Mønsteret jeg har brukt er fra Sandnesgarn sitt hefte Norske Ikoner.

18 kommentarer:

 1. Gøy å se Marius i nye farger :-)

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig fornøyd med det garnet, og denne utgaven av Marius var veldig fin.

  SvarSlett
 3. Den ble skikkelig fin :) Synes rødt ser så fresht ut på alle andre, men selv skyr jeg fargen ;)

  SvarSlett
 4. Kjempefin Marius i rødt! En rød variant hadde vært noe for meg også. Håper du skriver noe om hvordan garnet holder seg i bruk etterhvert.
  Jeg klarte å legge opp ei enkel lue og strikke 3 omganger (med gips) mens jeg så på stafetten. Gleder meg storligen til gipsen skal av, forhåpentligvis til uka.

  God helg i finværet!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Lekker Mariusgensar !

  God helg !

  SvarSlett
 6. Den ble kjempefin. Lekker farge og så var det så fint at du har hele mønsteret i hvitt :)
  God helg videre til deg.
  Klem

  SvarSlett
 7. Så fin Mariusgenseren din ble. Fargen er nydelig, og jeg ville vel sagt Cerise til denne fargen.
  Kjekkt at Mannen din også vil ha en.
  Jeg skal starte opp en Marius i helgen, til min bonussønn. Han ønsket seg nemlig en, og fikk den til jul, som et gavekort. Så om en mnd tid får han julegaven sin . Smart eller hva?
  Ønsker deg en riktig fin helg. Klem

  SvarSlett
 8. Fin genser i en feiende flott farge! Deilig med farger synes jeg, det er til å bli glad av:-) Rundfelling er også veldig fint.

  SvarSlett
 9. Det blei ein veldig flott Marius i nydeleg farge :)

  SvarSlett
 10. Veldig fin genser! Flott med rundpasse, og fine farger.

  SvarSlett
 11. Fin genser i kvit og raud !

  SvarSlett
 12. Fin genser i kvit og raud !

  SvarSlett
 13. Nydelig genser! Du produserer gensere og jakker på løpende bånd, det er nok ikke lenge før din kjære også har fått Mariusgenser!

  SvarSlett
 14. Fine farga du har strikka genseren i.

  SvarSlett
 15. Hmm, ligger an til å prøv dette Rubingarnet - så mange som skryter av dette nå :) en nydelig Marius du har strikket, og en kjempefin rødfarve du har valgt, så pent du strikker :)

  SvarSlett
 16. Den ble knallfin! Bra fargevalg også.

  SvarSlett
 17. Veldig fin, spennende å prøve ut nytt garn! Happy Knitting!

  SvarSlett
 18. Likte godt denne versjonen av mariusgenseren. Hadde vurdert å strikke Marius i kun 2 farger til en niese, og ser jo nå at det fungerer veldig fint. Flott rødfarge, spent å høres om garnet holder. Er litt tilbakeholden/feig til å prøve ut billig garn. Er redd for at kvaliteten ikke skal holde og at arbeidet vil loe, sige osv, og ender ofte opp med et litt dyrt alternativ, (sukk).

  SvarSlett