mandag 13. juli 2015

Min sommer
Årets ferie tilbringes på hytten. Utrolig rolig og deilig ferie. Været har ikke vært helt på stell alle dagene, men vi koser oss veldig, og har ro og fred. Her er fra uterommet vårt. Dronning Ingrid koser seg i vinduet. Flere avleggere er på gang, og har såvidt begynt å blomstre. Jeg liker gjenbruk, og tar vare på gamle ting. Her koser vi oss Mye av det gamle som er på  hytten er etter mine foreldre , og jeg finner rett som det er en skatt fra før i tiden.Min mor likte også gamle ting og tang.Vi blander gammelt og nytt, og det får bli vår stil. I år kjøpte jeg sånne "cottonballs". Absolutt ikke noe min kjære likte  så godt. Vinduet er da bare å bosse, mener han. Vi fant det under hytten, og jeg måtte bare skrape og male det litt. I like it...
 Mange av hekleteppene mine bor på hytten. I fint vær blir de luftet og ristet.Jeg liker å se de ute i naturen. Litt sjø og hav, blomster og sommer i disse teppene.
Her er hyttens største dronning ute til lufting også. Hagen er et kapittel for seg. Vanskelig å passe. Det blir litt sånn skippertak. Derfor blir den nok i villeste laget . Det vi jobber mest med er begrensning. To hager å ta vare på er nesten ikke mulig, men vi gjør vårt beste. 


Det står ein friar ut i garden....

Dette er etter mine foreldre. De så mye rart i røtter og stener. Denne er kanskje litt vågal, men blir stående. Dette er min mors verk. Et kjærestepar i stein. Fine gamle kornblomster i bakgrunnen.Peonene har jeg flyttet, og da tok det et par år før de begynte å blomstre igjen. Liljene spretter opp både her og der. Klematisblomstring med Snøfnokk under. Disse har jeg tatt frø av om høsten og nå bugner det litt av de.


 Pynter litt i gamle vaskefat som ble brukt før i tiden. Fuglebad for de mange små som synger så fint for oss her.
 Av håndarbeid så har det blitt mest c2c hekling som jeg lærte på Hansgarden. Artig måte å hekle på. Det har blitt noen kopptuer og et lite håndkle med vaskeklut.
Når vi har fiskelykke, er det dette som er livretten. Småsei på flatbrød med smørklatter på. 


Best av alt er roen en får her. Ikke mange telefoner å ta ( kontakten er ikke i).  Noen kjekke besøkende har vi hatt, men ellers er det stille. Mange gode bøker er med på turen, og håndarbeid selvfølgelig. Vi går også fine turer rundt omkring i området her.Håper dere også har en fin sommer.

10 kommentarer:

 1. Heisan
  For en koselig hytte dere har, med blanding av gammelt og nytt, og litt av hvert.
  Også de flotte heklateppene dine da!!! Passer jo så godt inn her.
  Ville blomster og blomster i urner. Jeg liker sånnt, jeg.
  Og den roen man får.......ja, det er skikkelig ferie, det.
  Man trenger jo ikke å reise noe sted når man her ferie, men bare ta livet med ro.
  Fortsatt god ferie.
  Klem

  SvarSlett
 2. Å feriere på hytten, er vel den aller beste ferieformen.. Ta dager som de kommer, nyte, køfritt.. Vi har hatt flere ferier hvor vi bare har vært på hytten hele tiden, og det er herlig. MEN, så er det jo sånn at noen ganger må man ut i den store verden, sånn bare for å lufte litt på seg - og da er det godt å kjenne godheten å komme tilbake på hytten etterpå. Et koselig sted du har, og aldeles herlige hekletepper. NYT SOMMEREN - uansett vær, og kos deg meg skiven med nykokt pale..

  SvarSlett
 3. Så fin og koselig hytte dokke har. Her var mange fine og stemningsfulle bilder. Me og skal ha hytteferie i år :) gler meg.

  SvarSlett
 4. Så koselig og fredelig sted du har å nyte sommeren. Og utestuen er nok god å ha hvis været ikke er helt på topp, og med de flotte teppene kan en nok kose seg likevel!

  SvarSlett
 5. Nå ble jeg liksom litt bedre kjent med deg. Tipper du har hytte på "innersida" etter utsikten å dømme. Nordmørssommeren er lunefull, men når den slår til, finnes det ikke noe bedre.
  For noen vakre heklatepper du har! Liker interiøret ditt også! Fint å ta vare på gamlre minner.
  Den "nye" hekle-metoden skulle jeg gjerne lært. Synes det ser lekkert ut.

  Fortsattt god sommer!

  Klem fra Ingunn, nå i Uvdal.

  SvarSlett
 6. Takk for herlige bilder. Så veldig koselig i hagen og hytte din.
  Ønsker deg fortsette å ha en flott sommer med alt du liker.
  Stor klem fra Viola

  SvarSlett
 7. Så koseleg dokke har set på hytta.
  Kjekt å ta vare på gamle ting og minner.
  Teppa dine er fantastiske !!
  Og nytrekt småsei/pale er nyyydeleg. Då kjem sommarkjensla :)

  God ferie på hytta.
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 8. Her så det fantastisk ut!
  Så mye fint, både blomster, pynt og håndarbeid. Ser ut som om dere har et ferieparadis:)
  Det er veldig kjekt å følge med på oppdateringene dine. Nyt sommeren:)

  SvarSlett
 9. En koselig plass dere har der. Teppene dine er utrolig fine, jeg holder på med et bølgeteppe selv etter inspirasjon fra deg:-) Det tar nok litt tid før det er ferdig, men jeg har det ikke travelt.
  Nyt sommeren videre, klem.

  SvarSlett
 10. Så koselig - her ser det ut som du kan ha mange gode feriedager!
  Jeg drar på ferie i morgen, bare strikkekorga som er pakka enda ;) Starter med hyttetur i Romsdalen, og videre nedover kysten med Bergen som endelig stoppested før det blir østover igjen.
  God sommerferie!

  SvarSlett